Ківерці поборяться за право стати Молодіжною столицею України 2019. ФОТО

12 Листопада 2018, 15:16
Ківерці поборяться за право стати Молодіжною столицею України 5293
Ківерці поборяться за право стати Молодіжною столицею України

10 листопада у райцентрі відбулася прес-конференція, на якій обговорювалася можливість участі міста у всеукраїнському конкурсі Молодіжна столиця 2019 року.

До дискусії долучилися представники влади, місцеві активісти та молодь.

Зокрема координатори заходу Анастасія Дем'янчук та Анатолій Левчук розповіли про переваги участі у конкурсі та про його ключові критерії.

 «Молодіжна столиця України – це конкурс започаткований у 2017 році. Метою конкурсу є активізація та виявлення активної молоді», – сказав Анатолій Левчук.

Також координатор зауважив, що саме молодь повинна розвивати нашу країну.

«Молодь на сьогоднішній день є рушійною силою, яка посприяє розвитку нашої держави», – стверджує Анатолій

Ключовими критеріями щодо організації відбору в рамках національного конкурсу є політичний, соціально-економічний та культурний вимір.

Термін подачі заявок продовжили до 18 листопада.

Місто-переможець отримає чимало переваг і приверне увагу не тільки туристів, а й інвесторів.

До обговорення питання Молодіжної столиці долучилися і представники влади. Зокрема міський голова Володимир Жгутов розповів учасникам конференції про те, як влада сприяє розвитку молодіжних рухів у місті.

 «На даний час Ківерці у стані реформування. Після створення ОТГ в структурному штаті міської ради буде працювати людина, яка відповідатиме за молодіжний рух у місті. Зараз у Ківерцях діють програми «Молодь у місті» та «Фізична культура у місті». Через ці програми проводяться всі молодіжні заходи, які проходять у райцентрі», – наголосив мер.

Міський голова також закликав активістів та молодь у разі потреби звертатися до влади за допомогою в тих чи інших питаннях, які стосуються розвитку молодіжного руху.

«Звертайтеся до нас. Ми не є такими зашкарублими чиновниками, які зайняті своєю рутинною роботою. Для нас головне — щоб місто жило. Ми готові до співпраці. Чим більше у місті проводять молодіжних або не молодіжних форумів тим більше створюється нових позитивних речей»,– сказав Володимир Володимирович.


Також перед учасниками прес-конференції виступив представник Асоціації дворового футболу Волині Леонід Літвінчук, який розповів про спортино-організаційні досягнення та проблеми організації.

За словами Леоніда молодь активно долучається до футбольних заходів, які проводяться у місті. Але у кожній бочці меду є своя ложка дьогтю. Справа у тім, що міська влада зовсім не цікавиться подібними турнірами і на організацію спортивних заходів, які до слова проводяться щовихідних у Ківерцях, представники АДФ та активісти змушені витрачати власні кошти.

«Я вже рік співпрацюю з головою АДФ Миколою Озюком і за цей час неодноразово бачив, як він витрачає власні кошти на нагороди для спортсменів»,– сказав Леонід. 

Представники влади, які були присутні на конференції сказали,що дуже чекають запрошень на спортивні змагання і будуть завжди раді допомогти в організації подібних заходів.

Заступник голови ГО «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР» Юрій Тананайський закликав присутню на конференції молодь бути активними та долучатися до культурних та спортивних заходів, які проходять у Ківерцях.

 «Будьте активними, адже завдяки вам наші маленькі Ківерці і в політиці, і в спорті звучать»,– наголосив Юрій.

Активну участь в обговоренні взяла місцева молодь. Зокрема Едуард Байцим сказав проте,що в місті є громадяни, які хочуть змінити місто на краще і з такою молоддю треба тісно сіпвпрацювати. 

«В нашому місті є молодь, якій на все плювати, а є люди котрі хочуть щось робити та змінювати у своєму житті та житті міста. Треба в першу чергу взятися за активну молодь»,– сказав Едуард.

Після двогодинної дискусії, зваживши всі «за» та «проти», учасники прес-конференції прийняли рішення подавати заявку на участь Ківерець у конкурсі Молодіжна столиця України 2019.



Анатолій Левчук
Анатолій Левчук

Володимир Жгутов
Володимир Жгутов


Юрій Тананайський
Юрій Тананайський

Леонід Літвінчук
Леонід Літвінчук

Едуард Байцим
Едуард Байцим

1
Учасники конференції
Учасники конференції

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024