На Ківерцівщині відновили підготовку до виборів у громадах

12 Листопада 2018, 12:34
Вибори 1180
Вибори

Виборчий процес в об'єднаних територіальних громадах Волинської області триває.

Радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан зауважила, що не дивлячись на бажання деяких обранців, призупинити виборчий процес не вдалося, адже ЦВК і надалі працює над підготовкою до виборів. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Нагадаємо, що нещодавно Центральна виборча комісія розглядала ситуацію, яка загрожувала першим виборам у 34 об’єднаних громадах, що мають відбутися 23 грудня цього року і підготовка до яких вже розпочалась.

Мова йде про Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до 34 об’єднаних територіальних громадах. На території Волинської області йшлося про 5 громад: Гуто-Боровенську сільську раду Камінь-Каширського району, Тростянецьку сільську раду Ківерцівського району, Ківерцівську міську раду, Привітненську сільську раду Локачинського району, Гіркополонківську сільську раду Луцького району.

Розглянувши питання, Комісія взяла до уваги рішення суду. Члени комісії зазначали, що не мають повноважень зупиняти виборчий процес, який вже розпочався, у тому числі – у 34 ОТГ, яких стосується позов.

Разом із тим, ЦВК вирішила згодом звернутися до Окружного адміністративного суду Києва за роз’ясненнями щодо його правової позиції.

Читайте також: На вибори ОТГ Ківерцівщини отримають понад 700 тисяч гривень субвенцій

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024