Юлія Тимошенко та «Батьківщина» – лідери народної підтримки

14 Листопада 2018, 13:37
Юлія Тимошенко 6763
Юлія Тимошенко

Згідно з результатами спільного соціологічного дослідження, проведеного зусиллями трьох соціологічних компаній (КМІС, Центр Разумкова та Соціологічна група Рейтинг) лідером президентського рейтингу залишається Юлія Тимошенко. Вона майже удвічі випереджає найближчих своїх конкурентів.

Юлію Тимошенко у боротьбі за посаду президента готові підтримати 21% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні. В. Зеленського підтримують 11%, П. Порошенка – 10%, А. Гриценка – 10%, Ю. Бойка – 9%, О. Ляшка – 8%, С. Вакарчука – 6%, Є. Мураєва – 5%. Рейтинг інших кандидатів – менше 5%.

 


 

Зростання президентського рейтингу лідера партії «Батьківщина» відбувається впродовж останнього півріччя. Проведення його вимірювань і кількість тих, хто повірив у перемогу Ю.Тимошенко на президентських виборах, зросла за цей період майже удвічі.

Юлія Тимошенко є лідером електоральних симпатій в усіх макрорегіонах країни, за винятком Донбасу, де вона поступається Ю. Бойку.

Кожен п’ятий виборець вірить в те, що наступним президентом стане Тимошенко. У перемогу Порошенка вірять лише 14% тих, хто має намір взяти участь у виборах. Окрім того, чинний президент очолює антирейтинг політиків – більше половини опитаних не проголосували б за нього за жодних обставин. У те, що інші політики можуть зайняти найвищу державну посаду, вірять менше 4% опитаних.

За результатами моделювання другого туру Юлія Тимошенко перемагає в усіх ймовірних електоральних парах. Натомість Петро Порошенко програє усім можливим кандидатам на вихід у другий тур.

Лідером рейтингу підтримки серед партій є «Батьківщина», за яку готові віддати свої голоси 22% опитаних, які вже визначилися із своїм вибором. За цим показником «Батьківщина», так само як і її лідер, в два рази випереджають інших учасників рейтингування. Якби вибори відбувалися найближчим часом, то в парламент потрапили б такі партії (окрім «Батьківщини»): «Слуга народу» – 11%, Громадянська позиція – 10%, Опозиційний блок – 9%, БПП «Солідарність» – 8%, Радикальна партія – 7%, партія «Наші» Є. Мураєва – 5%.

Довідково

Для 48% опитаних головним мотивом при виборі партії є підтримка соціально-економічних ініціатив цієї політичної сили. 18% голосують, виходячи передусім із симпатій до її лідера, 12% – через ідеологічні принципи. Голосування через соціально-економічні ініціативи домінує серед виборців практично усіх рейтингових політичних сил.

78% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку.

На думку опитаних, основні загрози, які є найбільш актуальними сьогодні для України, – це економічний занепад (59%), масовий виїзд українців за кордон (59%) та зубожіння населення (51%). На особистісному рівні головними проблемами респонденти вважають підвищення тарифів на комунальні послуги (59%), низький рівень зарплат і пенсій (52%) та підвищення цін на основні товари (42%). Дві третини респондентів (як і у травні ц.р.) вважають, що Україна найбільше потребує економічних реформ. 43% першочерговими вважають соціальні реформи, 37% - антикорупційні.

72% виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення, лише 13% – підтримують започаткування ринку землі.

Опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року. Було опитано 10 тис. респондентів віком від 18 років у всіх областях України, крім АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської обл. Статистична похибка становить не більше ніж 1%.

Коментарі
14 Листопада 2018, 19:03
Боже як ця стара хвора жінка преться до влади
14 Листопада 2018, 20:47
ще один президент - зек<br/>треш
18 Листопада 2018, 20:47
Що?Тимошенко?Батьківщина?Ніколи!!!Ви подивіться яке шобло сидить в її партії,починаючи з верхів і до місцевого рівня.А особливо варто звернути увагу на тих покидьків ,які в ківерцівській райраді сидять!!! Чигрин-нагла, брехлива, продажна потвора з кримінальним минулим!Хабарі,поруки,заступництво для неї звична справа. Гнати в шию таку шмару.Ви тільки подивіться як вона відпрацьовує кришу і забор Степанюку В.В.які проплатив їй за те щоб зберегла посаду його жінка директором школи в Озері.Степанюк також депутат райради від Батьківщини.Люди думайте що робите,не голосуйте за батьківщину !!!Будьте розумними!А то потім і вас похерять так само як і громаду сіл Озеро та Гайове
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024