Обіцянка-цяцянка, або як ківерцівські чиновники «наплювали» на інтереси місцевої молоді

14 Листопада 2018, 23:15
Обіцянка-цяцянка, або як ківерцівські чиновники «наплювали» на інтереси місцевої молоді 7386
Обіцянка-цяцянка, або як ківерцівські чиновники «наплювали» на інтереси місцевої молоді

10 листопада в рамках національного конкурсу «Молодіжна столиця України» в Ківерцях  відбулася прес-конференція, на якій обговорювалися проблеми та перспективи молдіжних рухів у місті. 

На конференції були присутні активісти та представники місцевої влади в особі мера міста Володимира Жгутова та його першої заступниці Ольги Поліщук. 

Головною метою заходу було вирішити, чи подавати заявку міста на участь у конкурсі. Після двогодинної дискусії було прийнято позитивне рішення. Міський голова запросив молодь для заповнення заявки. Але не так сталося як обіцялося.... Про те, чим закінчилися спроби молоді змінити рідні Ківерці на краще, у своєму блозі написала голова ГО «Молодіжний простір «Тандем» Анастасія Дем'янчук.

(Текст подано без змін)

Слова нині дешеві. (прошу дочитати до кінця…)
У суботу в рамках національного конкурсу «Молодіжна столиця України» у місті Ківерці відбулась прес-конференція «Чому не Ківерці?» на якій представили конкурс, його головні вимоги та переваги, обговорили проблеми та перспективи молодіжного руху у місті , але головним питанням було чи місто буде приймати участь у конкурсі за звання осередку молоді у 2019 році.
Обговорення проходило у надзвичайно напруженій атмосфері, бо громадські активісти задавали дуже каверзі запитання представникам міської влади (міський голова та заступник) стосовно молодіжної політики та участі молоді у розвитку міста. Як виявилось, представники міської ради лише «починають» працювати,вони вже готові з НАСТУПНОГО року запроваджувати молодіжну політику і працювати, дивно, але 15 років вони цього не хотіли , певно всі ці роки складали план розвитку своєї «праці», щоб саме з 2019 року, після створення ОТГ, почати працювати. Дискусії тривали дуже довго, активісти підіймали питання стосовно створення молодіжного центру, нелегальної діяльності грального клубу «Спортлото», де місцева молодь «активно» відпочиває, про застарілі культурні заходи, які не цікаво відвідувати, про відсутність зацікавлення міської влади у футбольних заходах та недбале ставлення до спортивних майданчиків,про відсутність співпраці молоді та місцевої влади.
У присутності активних та небайдужих громадян,міський голова на запитання чи буде місто приймати участь у конкурсі, впевнено відповів, що якщо молодь хоче, то він чекає у понеділок, заповнимо заявку та відправимо, уся інформація у них є. У вівторок декілька бажаючих активістів прийшли до міської ради, щоб допомогти заповнити заявку, але заступник міського голови нерадо зустріла активістів, обвинувачуючи їх, що вони повинні були самостійно відповісти на усі питання заявки, що вони не готові, і взагалі, навіщо заповняти заявку, коли ми точно програємо.
Зараз ми знову повернемося до суботи, де активісти переконували представників міської ради, що участь у конкурсі дасть змогу побачити проблеми нашого міста та надихне усіх працювати у правильному руслі, бо поразка стимулюює до кращої роботи. Усі присутні добре розуміють, що Ківерці не можуть стояти поруч з такими містам, як Луцьк, Дніпро,Київ,Харків, але це можливість, що про наше місто почують, це можливість побачити найкращі молодіжні практики України!
Що ж, з надзвичайно великою кількістю претензій, підозрами,що активісти ведуть аудіозапис та великою кількістю «Ні», заявка почала заповнюватися, поки не прийшов міський голова, який сказав, що він цього підписувати не буде, це соромно.
Соромно - це дізнатися за 15 років про існування молоді у місті.
Соромно – це запитувати у талановитої молоді «А ви взагалі місцевий?».
Соромно – це кормити обіцянками.
Соромно – це перекладати відповідальність на когось іншого та бачити помилки усіх, але не свої.
Соромно – це лише «починати» працювати
Соромно – це лише зараз вивчити такі слова : «молодіжна політика», «дедлайн», «молодіжний центр», «молодіжний працівник»…
Соромно – це недотримуватися своїх слів.
Соромно повинно бути Вам, а чомусь соромно мені за Вас… Невже у сучасному світі не цінують правдиві слова? Невже все купується? Невже у нас немає жодного чесного та непроплаченого журналіста, який не буде перекручувати інформацію, який не буде боятися писати ПРАВДУ? Невже у нас залишилося так мало чесних вчителів, які не будуть прогинатися за 2 копійки? Невже усім байдуже?
Ви розповідаєте, що дорослі гаряче дискутували у присутності учнівської молоді? Їм це болить! І це не фізичний біль, а душевний! Краще, щоб діти знали правду зараз, щоб потім їм не було так прикро та боляче її дізнаватися. Болить, що усім байдуже, а тобі ні, але усі сприймають тебе як ненормального, шукають у тобі лицемірство. Я пишу це не з метою когось образити, я пишу правду, бо я не можу мовчати, я не можу спостерігати за тим, як над нами глузують і не сприймають.
Найбільше люблю фразу «Нас не запрошують», мені здається, якщо хтось справді зацікавлений у розвитку міста та молоді то його не потрібно запрошувати…
Молодь – це не майбутнє, це сьогодення! І працювати потрібно не завтра, а сьогодні!
P.S. Національний конкурс "Молодіжна столиця України" щорічний всеукраїнський конкурс з відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Метою конкурсу є узагальнення і поширення кращих європейських та світових практик у сфері молодіжної політики, обмін досвідом молодих людей із різних частин України та країн Європи, проведення тематичних заходів упродовж цілого року задля активного залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях.
ВАЖЛИВО! Заявка обов’язково заповнюється разом із представниками формальних і неформальних громадських молодіжних об’єднань міста. Заявку підписують міський голова та представники усіх сторін, залучених до процесу її оформлення (із значенням їх ініціалів, посад та об'єднань, які вони представляють та скріпленням печаткою у разі наявності).
Додаю зразок заявки, для можливості оцінити чого не вистачає для розвитку молодіжної політики у місті.

1





 

Коментарі
15 Листопада 2018, 03:43
Дуже гарно і правдиво написала дівчинка. Молодець. Поважаю таких людей, які мають свою думку, вміють її висловити і відстояти. І головне - нікого не бояться.
15 Листопада 2018, 08:43
І що буде мати місто від реалізації цього проекту? В об'єднаній ОТГ введуть посаду відповідального за молодіжну політику, створять ще сектор обліку молоді чоловік на 3-4. Проведуть за рік вечірку з кавою і зіграють у футбол. ХТО заважає сьогодні попити кави чи позмагатися БЕЗ посад чи преміальних? Не хоче міський голова заповнити - заповніть самі і не нийте.
15 Листопада 2018, 08:53
"Заявки від міст приймаються до 10 листопада включно". Судячи по таймеру було 19:54. А чому Ви раніше не пробували почати заповнювати цю анкету, а лише за 5 годин до "дедлайну".
15 Листопада 2018, 09:26
Заповнення завки продовжили до 18 листопада. <br/>Молодь пробує і проводить заходи, без участі влади.<br/>А заявку потрібно подати з підписом міського голови, тому що це повинна бути спільна робота!<br/>Читайте уважно!
15 Листопада 2018, 13:11
А впевнений Жгутов і Поліщук що вони буд4ть в ОТГ ? Хто їх вибере ? Поліщук повинна займатися благоустроєм, будівництвом як це робив Зінюк, а це не компетенція заступника
15 Листопада 2018, 13:14
Скажу чесно, Жгутов мені теж не подобається як мер, але тут я його підримую! Дивлюся на фото і бачу що беруть участь більшість школярі і явно під впливом Тананайських. А себе піарити вони люблять! Скоро ж вибори!
15 Листопада 2018, 21:27
На мера не пріть. Цей мер для міста зробив більше за всіх. А от Тананайський - це ще той фрукт. Перед описом майна на тур гуртку, в НЬОГО хтось поклав інвентар спортивний. Сам вивіз. Бо дебет з кредитом не сходиться в нього.
15 Листопада 2018, 21:57
&quot;Більше за всіх&quot; РОЗСМІШИЛИ..)))) Для себе то так, більш за всіх!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024