У Ківерцях вшанують учасників Революції Гідності та жертв голодоморів

18 Листопада 2018, 11:55
У Ківерцях вшанують учасників Революції Гідності та жертв голодоморів 5231
У Ківерцях вшанують учасників Революції Гідності та жертв голодоморів

У Ківерцях відбудуться заходи до Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодоморів.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

14 листопада відбулося засідання організаційного комітету з питання відзначення на Ківерцівщині Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодоморів. Засідання провела заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич.

Зокрема,  21 листопада відбудеться панахида та покладання квітів до пам’ятних знаків, меморіальних дощок Героям Небесної Сотні, загиблим під час військових дій у Донецькій та Луганській областях.

Заклади культури проводуть засідання «круглих столів» за участю учасників Революції Гідності 2013 – 2014 років, учасників АТО, літературні читання тематичних творів. Буде розгорнуто тематичні виставки із оновленими фото та документальними матеріалами в районних книгозбірнях.

У загальноосвітніх навчальних закладах району заплановано відповідні заходи в рамках Тижня Гідності та Свободи: урочисті лінійки, години спілкування, бібліотечні уроки, засідання клубів та літературно – мистецьких об’єднань, виставки малюнків та фотоколажів, плакатів, присвячених героїчним подіям Майданів та Революції Гідності.

Підсумковим заходом, що заплановано на  21 листопада, о 15-й годині у районному будинку культури імені Михайла Ковальова, відбудеться вистава Творчої студії Наталії Журавльової в рамках літературно-мистецького проекту «І пташки хочуть миру», також панахида біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні у сквері Героїв Майдану.

Священнослужителі релігійних конфесій району проведуть 21 листопада поминальні та заупокійні богослужіння, панахиди за Героями Небесної Сотні та полеглими за незалежність і суверенітет нашої держави під час проведення антитерористичної операції.

На засіданні оргкомітету обговорювалися питання організації та проведення основних заходів  і до Дня пам’яті жертв голодоморів, які відбудуться з 16 по 24 листопада.

Зокрема, районний краєзнавчий музей запрошує 16 листопада на 15.30 год. на тематичний захід  «Чорні жнива. День пам’яті до річниці жертв Голодомору». В місті Ківерці та населених пунктах району відбудуться покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків до пам’ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів та проведення мітингів-реквіємів за участі представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій, учнівської молоді, громадськості району, проведення панахид за жертвами голодоморів.

24 листопада о 15.30 год. у Ківерцях біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій, відбудеться мітинг-реквієм та громадянська панахида. Учасники заходу о 16.00 год. долучаться до Всеукраїнської акції «Запали свічку».

У навчальних закладах, закладах культури відбудуться спілкування за участю свідків голодоморів, відкритті перегляди літератури, висвітлення тематичних  матеріалів у районних засобах масової інформації, покращення соціально-побутового та медичного забезпечення осіб, постраждалих від Голодомору.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024