У Цуманській лікарні – нове обладнання. ФОТО

19 Листопада 2018, 14:20
У Цуманській лікарні – нове обладнання 5678
У Цуманській лікарні – нове обладнання

Під час робочого візиту до Ківерцівського району народний депутат України Ірина Констанкевич побувала у Цуманській районній лікарні.   Ірина Мирославівна вважає своїм обов’язком підтримувати такі лікувальні заклади.

 Вже цього року саме за підтримки нардепа у лікарню придбали відеокольпоскоп. Державні кошти на нього Ірина Констанкевич залучила з фонду соцеконому. Це обладнання використовується у гінекологічній діагностиці і дозволяє виявляти та попереджувати «жіночі» хвороби на ранніх стадіях. 

Ірина Констанкевич разом із головним лікарем Цуманської районної лікарні Оленою Граузе та головою Цуманської ОТГ  Анатолієм Дорошуком оглянули кабінет прийому із новим обладнанням, терапевтичне та дитяче відділення, поспілкувалася з пацієнтами.

Лікар-гінеколог Валентина Януль розповідає, що за короткий період використання  відеокольпоскопу, вже у трьох жінок вдалося виявити онкологічні захворювання.

Також за кошти з фонду соцеконому, залучені Іриною Констанкевич, для потреб лікарні придбали аналізатор крові, що дає можливість зробити необхідний аналіз за 20-ма показниками упродовж 60 секунд. Це значно полегшує роботу персоналу та дає можливість поставити точний діагноз.

Функціонування лікарні в Цумані –  вкрай необхідне. Відділення тут завжди переповнені. Якість харчування –  чудова, а маленькі пацієнти безкоштовно забезпечуються цілим рядом ліків.

«У нашій лікарні лікуються і ті, хто не входить до об’єднаної територіальної громади, не відмовляємо нікому», –  каже Анатолій Дорошук.

Ірина Констанкевич переконана, що Цуманська лікарня є прикладом того, як  потрібно втілювати реформи на місцях.

«У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що відповідно до реформи гроші будуть іти за пацієнтом, однак далі обіцянок справа так і не дійшла. Ті зміни, які відбуваються у Цуманській районній лікарні – це запорука того, що медзаклад буде повноцінно функціонувати без скорочень та перешкод. Звичайно, будемо й далі працювати над тим, щоб ще посилити позиції установи, залучити кошти з держбюджету. Ця лікарня вчасно та оперативно надає медичну допомогу для місцевого населення, тому наш обов’язок її підтримати», – зазначила народний депутат.

Лікар-гінеколог Валентина Януль, нардеп Ірина Констанкевич та головний лікар райлікарні Олена Граузе
Лікар-гінеколог Валентина Януль, нардеп Ірина Констанкевич та головний лікар райлікарні Олена Граузе







3

 

Коментарі
19 Листопада 2018, 20:21
Нове обладнання це звісно добре. Але ще б компетентних і знаючих спеціалістів, які б розбирались у даному виді обстежень, щоб те дороговартісне обладнання не простоювало..
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024