Суд скасував рішення про уточнення складу тимчасової виборчої комісії Ківерцівського району

20 Листопада 2018, 16:53
Суд скасував рішення про уточнення складу тимчасової виборчої комісії 1565
Суд скасував рішення про уточнення складу тимчасової виборчої комісії

Волинський окружний адміністративний суд скасував рішення районної виборчої комісії щодо утворення та формування складу Ківерцівської міської виборчої комісії та додатки до нього.

Відповідне рішення суд ухвалив 16 листопада

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Суд задовольнив позов Ківерцівської районної організація політичної партії «Громадянський рух «Народний контроль» до Ківерцівської районної виборчої комісії щодо утворення та формування складу Ківерцівської міської ТВК.

 

«Визнати протиправним та скасувати рішення Ківерцівської районної виборчої комісії про уточнення складу Ківерцівської міської виборчої комісії винесене шляхом складання протоколу №3 від 10 листопада та додатків  №1, №2 до нього», – йдеться у рішенні суду.

Ківерцівська районна організація політичної партії «Громадянський рух «Народний контроль» позивалася до Ківерцівської районної виборчої комісії щодо скасування рішення та відповідних додатків до нього. Позивач вважав, що протокол складений із порушенням вимог законодавства.

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА очільниця Ківерцівського районного осередку «Народного контролю» Анна Мовяк розповіла, що позов подали після повторного засідання Ківерцівської районної ТВК. Адже після уточнення зі складу комісії виключили представника «Народного контролю».

«Нас не повідомили, що має бути повторне засідання комісії. В протоколі не вказано, чому проводили потворне жеребкування, та й сам протокол складений із порушеннями законодавства. Не зрозуміло, чому кандидати, яким відмовили раніше, з’явилися в списку. Дивно, що 8 листопада члени Ківерцівської ТВК погодилися щодо правильності протоколу, а вже за день внесли до нього значні зміни. Я вважаю, що це не є уточненням. Уточненням може бути виправлення помилки в прізвищі, виправленням дати,  а тут виходить, що переформували склад комісії. На мою думку, коли з протоколу виключають трьох людей, а включать інших осіб, це не є уточненням», – вважає Анна Мовяк.  

ОПОРА звернулася за коментарем до голови Ківерцівської районної виборчої комісії Ірини Озоровської. Вона  повідомила, що комісія на апеляцію подавати не буде. Тож рішення суду набирає чинності після закінчення дводенного строку на апеляційне оскарження.

Перше засідання Ківерцівської ТВК, під час якого формували склад комісій, відбулося 8 листопада. На ньому прийнято рішення «Про утворення та формування складу Ківерцівської міської та Тростянецької сільської виборчих комісій» та додатки до нього. Однак вже 10 листопада Ківерцівська ТВК провела повторне засідання на якому проведено повторне жеребкування та прийнято нове рішення «Про утворення та формуванню складу Ківерцівської міської та Тростянецької сільської виборчих комісій” та додатки до нього, яким уточнила склад Ківерцівської міської виборчої комісії.  

Суд відзначив, що рішення комісії було оформлено складанням протоколу, що є порушенням порядку ведення діловодства виборчою комісією. Про повторне засідання не було повідомлено жодну політичну партію, що на думку суду є грубим порушенням виборчого законодавства.

Коментарі
20 Листопада 2018, 19:11
Павленко-кристалічно чиста людина, яка ніде не заплямована, а все це робить великий ділок і вічний кар"єрист МЕДВІДЬ. Відстороніть його від тих справ і все буде чітко правильно бо він не дасть працювати нормально, тільки й будете ходити по судах
21 Листопада 2018, 20:50
Ведмідь-це вже рветься до любої партії , вже всюди був і всюди гонять як непотріб то хоче хоча б так засвітитися. Цвяха не забив сам, а вже буде вчити інших.Гнати його треба нехай йде в комунгосп попрацює
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024