У Ківерцях вшанували жертв голодоморів

25 Листопада 2018, 11:55
День пам'яті жертв голодоморів 2304
День пам'яті жертв голодоморів

Біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій у міському парку у Ківерцях відбувся мітинг-реквієм та панахида.

Про це повідмляється на сайті Ківерцівської районної ради.

Поминальний захід відбувся 24 листопада.

У своєму виступі заступник керівника виконавчого апарату районної ради Анатолій Федорович Пушкін зазначив, що голодомор надломив нашу націю, але Україну і українців не заламали.

«Після десятиліть знищення – Україна звелась на ноги. Нині протистоїть Росії, яка намагається знову відродити свою імперію, але Україна впевнено захищає свої рубежі, завдячуючи героїзму наших воїнів. Ми добре усвідомили, що Росія несе лише знищення української нації. Чи то забирають хліб з нашої землі, чи то ту ж землю поливають «градами», – мета одна і зрозуміла. Пам’ятаймо й історію боротьби українського народу за право розмовляти рідною мовою. Її забороняли і відміняли протягом останніх чотирьох сторіч. Офіційно - циркулярами, указами, законами, анафемами тощо. У ті трагічні роки – саме україномовне населення зазнало геноциду», –  сказав Анатолій Пушкін.

Артисти районного будинку культури імені М.П.Ковальова у своїх журливих піснях донесли до сердець кожного присутнього – біль та страждання українського народу.

Хвилиною мовчання вшановали пам’ять жертв Голодомору, політичних репресій та підтримали всеукраїнську акцію «Запали свічку».

На завершення, духовенство Свято-Покровського собору та Свято-Миколаївської церкви міста Ківерці відправили панахиду за загиблими у часи голодоморів.

 











Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024