Озеро: через зухвалу директорку спорожніла школа, – телеканал. ВІДЕО

25 Листопада 2018, 14:02
У селі Озеро директор школи протягом 14 років принижує дітей та педагогів 5354
У селі Озеро директор школи протягом 14 років принижує дітей та педагогів

У селі Озеро Ківерцівського району до школи ходить лише 20 зі 130 учнів, бо решту на навчання не пускають батьки.

Вони переконують, що директор закладу принижує їхніх дітей, а також своїх підлеглих-педагогів, йдеться в сюжеті «ТСН» на телеканалі «1+1».

Замість уроку музики у 7-му класі цілковита тиша, бо жоден учень не прийшов на заняття.

«От сьогодні видно, що жодного учня не було в школі. Всі «енки», – показує журнал вчитель. 

У сусідньому кабінеті 4 із 14 молодших на рік школярів розбираються із дробами. Такі порожні класи по всій школі уже більше тижня – на уроках присутні лише 15% учнів. Дітей на навчання не пускають батьки через протест проти поведінки директорки.

«Вона в моєї дитини вирвала порцію з картоплею і сказала, що Ладанці з цього дня харчуватися не будуть», – розповідає мама Юлія Ладанець.

«Принижувала дитину. Софія прийшла додому, вона була злякана, в неї були проблеми зі здоров’ям», – каже інша мама Наталія Бондар

Вчителі батьків підтримують, бо начальниця цькує не тільки дітей, а й педагогів.

«Вона на загальних зборах перед учнями могла, перед усіма – вчителів вичитувати», – каже один із них.

«Ми відчуваємо помсту, помсту за кожного, хто проти неї десь виступив», – зізнається заступник директора Неля Квач.

За їх словами, така ситуація у закладі триває всі 14 років директорства жінки, але раніше педагоги боялися, що вона зіпсує їм кар’єру, тому звільнялися мовчки – без скандалів. Тепер, натхнені прикладом батьків, налаштовані боротися за те, щоб їм дали іншого керівника. «Якщо не змінять – я залишу школу, тому що я знаю, що буде далі», – переконує вчитель початкових класів Тетяна Бондарчук.

Самої директорки в школі немає, вона на курсах підвищення кваліфікації. На дзвінки теж не відповідає. Її чоловік, депутат районної ради, пояснює, що це його дружину цькують.

«Причини для звільнення знайти не можуть. Травлять. Просто травлять. Буває таке. А чому, ніхто не знає», – каже Василь Степанюк.

Його колеги мали розглянути питання про звільнення директорки ще минулого тижня на позачерговій сесії райради, але її перенесли. Депутати переконують, що те, що жінка є дружиною одного з членів ради, на рішення не впливатиме.

«Якшо депутати підтримають таке рішення, то звісно, що воно буде чинним», – каже заступник керівника Ківерцівської райради Анатолій Пушкін.

У районному відділі освіти пояснюють, що звільнити директорку може лише районна влада, а в них таких повноважень немає. І просять жінку самій подати відповідне прохання.

«Прийміть нормальне виважене рішення: напишіть заяву за згодою сторін. Не мучте ні батьків, не дітей», – каже начальник Ківерцівського районного відділу освіти Микола Грибук.

Батьки ж налаштовані рішуче – дітей у школу не пускатимуть, доки директорку не звільнять. 

 

Нагадаємо, Район Ківерці повідомляв, що з червня у селі Озеро Ківерцівського району батьки протестують і вимагають звільнення директори місцевої школи Світлани Степанюк, яка принижувала дітей та змусила дев'ятикласника переписати державну підсумкову атестацію.

Читайте також: Батьки учнів Озерівської школи у Ківерцях вимагали звільнення директорки

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024