На Ківерцівщині горіли два будинки

27 Листопада 2018, 13:14
2244

Ківерцівські рятувальники ліквідували дві пожежі.

Про це повідомляється на сайті ДСНС у Волинській області.

Пожежі трапилися 26 листопада.

О 02:51 в селі Дачне виникла пожежа хати пустки, яку о 04:00 ліквідували працівники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ківерці та1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька. Ймовірна причина пожежі – підпал.

О 22:46 у селі Хорлупи вогнем зайнявся дерев’яний житловий будинок. Пожежу о 23:20 локалізували працівники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ківерці разом із працівниками місцевої пожежної охорони села Олика, а о 23:32 її ліквідували. Ймовірна причина пожежі – порушення правил експлуатації пічного опалення.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян, щоб не сталося лиха, потрібно пам’ятати – у разі користування пічним опаленням необхідно перед початком, а також протягом усього опалювального сезону, очищати димоходи та печі від сажі, щоб не виникло її займання. Також слід очищати від сажі та різноманітного бруду: опалювальні печі періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці, а кухонні плити – щомісяця; біля кожної печі перед отвором на горючій підлозі прибити металевий лист розміром не менше 50 на 70 см; заштукатурити та побілити усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали; золу й шлак заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024