Тимошенко має комплексну програму змін країни

30 Листопада 2018, 17:59
Тимошенко має комплексну програму змін країни 3118
Тимошенко має комплексну програму змін країни

23 листопада в Києві відбувся черговий Всеукраїнський форум, ініційований лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко «Нова соціальна доктрина: нові можливості для кожного».

Проект «Екосистема життя людини», презентований в рамках форуму, – це четверта складова «Нового курсу України», покроковий план дій у напрямку реформування науки та освіти, охорони здоров’я, пенсійного забезпечення, екологічного захисту і особистої безпеки громадян. На конкретних цифрах, прикладах та слайдах Юлія Тимошенко показала, яким чином можна змінити ситуацію у різних сферах життя. Так, складну у втіленні та незрозумілу для більшості громадян реформу охорони здоров’я замінить обов’язкове медичне страхування. Це дозволить людям пенсійного віку, інвалідам, малозабезпеченим громадянам отримувати безкоштовно навіть дороговартісне лікування. Всі страхові внески за них сплачуватиме держава.

Юлія Тимошенко вважає, що якісно змінити слід і пенсійну систему: замість солідарної вона пропонує персоніфіковану. Це означає, що для кожного українця відкриють приватний банківський гарантований державою рахунок, на якому накопичуватимуться всі внески, частково індексовані та осучаснені. На них нараховуватимуть також депозитну ставку.

Один із ключових напрямків соціальної сфери – комплексна молодіжна політика. Тут важливі інвестиції у людський капітал: впровадження адекватних витрат на освіту кожної дитини та на оплату праці освітян, відродження системи професійно-технічної освіти, осучаснення стипендій, модернізацію учбових закладів. Сучасна українська освіта має стати доступною на всіх її рівнях для кожного, незважаючи на матеріальні статки та соціальний статус.

Щоб вирішити проблему безробіття серед молодих людей, Юлія Тимошенко пропонує запровадити програму мікрокредитування бізнесу – без застави під 3% річних під готовий бізнес-план. Ще одна важлива пропозиція лідера партії «Батьківщина» – доступна і прозора житлова програма для молоді. Щоб поліпшити демографічну ситуацію, вона вважає за необхідне збільшити соціальні виплати: при народженні першої дитини виплачувати 50 тисяч гривень, другої – 100 тисяч гривень, третьої і більше – 150 тисяч гривень.

Слід зауважити, що Юлія Тимошенко відкрито озвучує свою комплексну програму щодо якісної трансформації країни. Саме цим і зумовлене її незмінне лідерство у всіх останніх соціологічних опитуваннях.

Владислав Дзівідзінський,

політолог

 

Коментарі
30 Листопада 2018, 22:08
кращеб дорогу зробили заті мільйони які пустила на передвиборчу кампанію
01 Грудня 2018, 17:16
Заздріть мовчки... От виберуть її, тоді побачите результати роботи...
02 Грудня 2018, 14:24
здохни
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39