У Ківерцях говорили про соціальний захист людей з особливими потребами

04 Грудня 2018, 18:45
У Ківерцях говорили про соціальний захист людей з особливими потребами 2117
У Ківерцях говорили про соціальний захист людей з особливими потребами

У рамках Міжнародного дня людей з інвалідністю у Ківерцівському центрі зайнятості відбулися семінари за участю осіб з інвалідністю.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Семінари відбулися 30 листопада та 3 грудня.

Учасників семінару ознайомили зі спектром соціальних послуг та можливостями працевлаштування. Головним акцентом при вирішенні проблем працевлаштування осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій, є підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Пошукачі роботи дізналися про умови організації профнавчання та можливості отримання профорієнтаційних послуг у центрі зайнятості задля визначення професійних нахилів і здібностей до оволодіння професіями.

Пошукачі роботи отримали роз’яснення щодо змін в пенсійному законодавстві, зокрема, про умови нарахування пенсійних виплат, мінімально необхідний страховий стаж, а також про порядок призначення пенсії за інвалідністю, про право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками згідно  Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», про можливість отримати безоплатну первинну правову допомогу, яка включає надання правової інформації; юридичні консультації; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

 




Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024