На Ківерцівщині трапилося вісім пожеж через пічне опалення

07 Грудня 2018, 11:23
На Ківерцівщині трапилося вісім пожеж через пічне опалення 2596
На Ківерцівщині трапилося вісім пожеж через пічне опалення

З настанням зимового періоду у пожежну охорону дедалі все більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них, причинами яки є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообігрівачів.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

У Ківерцівському районі з початку року в наслідок несправності систем пічного опалення чи порушень правил його експлуатації виникло 8 пожеж, якими завдано збитків на суму близько 250 тисяч гривень. Але ніякі матеріальні втрати не можуть бути порівняні трагічними наслідками пожеж, в яких гинуть люди.

Зокрема, 10 жовтня о 23:05 год. на пункт зв’язку частини поступило повідомлення про те що у Ківерцях на вулиці Луцька, 20, горить житловий будинок. На  місце виклику направили черговий караул 6 ДПРЧ. Внаслідок пожежі вогнем знищено: 10 м.кв перекриття, речі домашнього вжитку; пошкоджено: речі домашнього вжитку, 5м.кв. стіни, 5м. кв. перекриття. Причиною пожежі є несправність пічного опалення.

14 жовтня о 23:20 год. на пункт зв’язку частини поступило повідомлення про те що у селі Сокиричі на дачному масиві горить садовий будинок. На місце  виклику направили черговий караул 6 ДПРЧ . Внаслідок пожежі вогнем знищено: 4м. кв. перекриття; пошкоджено: речі домашнього вжитку, 4м. кв. перекриття. Причиною пожежі є несправність пічного опалення.

14 жовтня о 20:40 год. на пункт зв’язку частини поступило повідомлення про те що у селі Кадище на вулиці Рудичка, 17,  горить літня кухня. На місце виклику направили черговий караул 6 ДПРЧ, МПО Цумань та МПО Олика. Внаслідок пожежі вогнем знищено: літня кухня, речі домашнього вжитку, робочий інструмент. Причиною пожежі є несправність пічного опалення.

Аби не трапилося біди під час експлуатації пічного опалення, необхідно оштукатурити димохід, не використовувати для розпалення печі легкозаймисті рідини, такі як бензин, гас. Не ставте в притул до печей шафи, ліжка, не складайте біля них дрова або горючі речовини! Перед топковим отвором необхідно помістити металевий лист, топити піч лише з відкритою заслінкою. Категорично забороняється сушити одяг над плитою чи поблизу топкових отворів.

Найголовніше – не залишайте дітей удома без нагляду та не дозволяйте їм самостійно включати електроприлади, запалювати газові плити, розпалювати і доглядати за печами.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024