Для Нацпарку «Цуманська пуща» розробили стратегічний проект за 900 тисяч гривень

08 Грудня 2018, 11:56
Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» 2645
Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»

Науково-технічна рада розкритикувала проект організації території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів.

Засідання ради відбулося 7 грудня. Про це повідомляє «Народний контроль» у Facebook.

Тендер на розроблення проекту виграло Державне підприємство «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування». Вартість – 900 тисяч гривень.

Після презентації проекту у представників науково-технічної ради виникло чимало запитань. Загалом були озвученні зауваження щодо неточної інформації, неперевіреної, а в деяких розділах – взятої не з надійних джерел. Зокрема, на думку ради, до такого важливого проекту залучили малу кількість науковців.

На засіданні ради виступив керівник «Народного контролю» Павло Данильчук. Передусім він зауважив, що є недовіра до структури, яка розробляла проект організації території парку, оскільки відомо, що інститут фігурує у кримінальному провадженні.

Також Данильчук висловив обурення через те, що у проекті практично не вказано про багатовікові дубові ліси. Тож він наполіг, аби цей проект надали у відкритий доступ, щоб громадськість мала можливість ознайомитися.

У підсумку, науково-технічна рада прийняла рішення відправити цей проект на доопрацювання.

Згідно природоохоронного законодавства, проект організації території визначає стратегію розвитку заповідника на десять років, а також встановлює режим охорони та відтворення природних комплексів і об’єктів заповідника та планування його території.

Коментарі
08 Грудня 2018, 16:00
Як підло перекручують факти та цифри не маючи професійного в тому розуміння, бо самі долучились та продовжують цькувати як керівника так і колектив парку. В спорах зароджується істина, дякую всім працівникам, які не втратили надію та не опустили руки після зусиль своїх же "друзів", які робили все можливе, щоб зупинити роботу по проектах організації території та землеустрою зі встановлення меж парку, а тепер пробують пересварити науковців між собою та працівниками парку. Але істина одна, що зроблено професійно кожним долученим як науковцем так і фаховим працівником в конкретному напрямку роботи залишиться в історії природоохоронної установи!
08 Грудня 2018, 16:51
як гарно стелить, мабуть взяв відкат за проект
08 Грудня 2018, 19:05
Хто чим живе, про те й думає! Це я про відкат....
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024