Олика: розпочали будівництво Свято-Воскресенського храму УПЦ КП

09 Грудня 2018, 11:00
Олика: розпочали будівництво Свято-Воскресенського храму УПЦ КП 2321
Олика: розпочали будівництво Свято-Воскресенського храму УПЦ КП

В Олиці будують новий храм.

Під час перебування у селищі голова РДА Валерій Ткачук відвідав будівництво Свято-Вознесенського храму УПЦ КП та поспілкувався з священником Ігорем Літвінцовим. Він подякував духівнику за волонтерську діяльність, адже настоятель є військовим капеланом і неодноразово перебуваючи на сході України, молитвою і Словом Божим кріпив віру і дух військових та мирного населення, – повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Релігійна громада на честь Вознесіння Христового Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату розпочала будівництво величного храму у 2016 році. Перед початком будівельних робіт, з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, відбувся молебень. Закладання каменю у фундамент Cвято-Вознесенського храму відбулося в 2014 році. З того часу громада власними зусиллями побудувала капличку.  При допомозі благодійників зробили фундамент церкви, цоколь та почали будівництво стін. Однак зробити потрібно ще дуже багато. Громада має надію, що спільними зусиллями буде завершено будівництво як найшвидше, – розповів отець Ігор. 

Він також зазначив, що поступово вирішується питання узаконення земельної ділянки.

Голова РДА Валерій Ткачук запевнив, що влада району сприятиме у вирішенні проблемних питань та побажав настоятелю і пастві успіхів у будівництві нової святині.

 




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024