У Ківерцях відбувся спільний міжконфесійний молебень

10 Грудня 2018, 17:13
У Ківерцях відбувся спільний міжконфесійний молебень 5932
У Ківерцях відбувся спільний міжконфесійний молебень

У районному Будинку культури імені М.П. Ковальова відбувся завершальний у цьому році спільний подячний міжконфесійний молебень.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Молебень відбувся 9 грудня.

«Наближається до завершення 2018 рік, в якому було відновлено традицію щомісячних міжконфесійних молебнів у Ківерцях. Представники різних конфесій беруть участь в екуменічній молитві за мир в Україні. Нехай ці спільні молитви за єдність і мир укріпляють наше спільне прагнення у відстоюванні правди, у поверненні миру на українську землю, у творенні єдності у наших душах, у наших спільнотах, у нашому краю та у цілому світі», –  сказав перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук.

Активну участь у Дні Подяки брали благочинний Ківерцівського округу, настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей Іоан Семенюк, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви отець Ігнатій, настоятель парафії Пресвятого Серця Ісуса та Санктуарію Божого Милосердя отець Кшиштоф Павел Орліцкі, пресвітер церкви християн віри Євангельської  церкви «Спасіння» Василь Гламазда, настоятель християнських церков «Царство Боже в Україні» Олекса Рудинець, пастор Церкви адвентистів сьомого дня Віталій Шевчук, пресвітер релігійної громади євангельських християн-баптистів церкви «Віфлеєм» Олександр Троцюк.

Представники церковних громад розпочали молебень спільним виконанням молитви «Отче наш».

В знак особистої прихильності до України настоятель парафії Пресвятого Серця Ісуса та Санктуарію Божого Милосердя отець Кшиштоф Павел Орліцкі, перебуваючи на сцені, одягнув вишиванку. Він подякував, що ківерцівська громада його сприйняла дуже гарно. І він має чудову можливість доносити Слово Боже до кожного парафіянина церкви.

Солісти, молодіжні групи та гурти, церковні хори славили Бога у своїх піснях та молитвах. У їхньому виконанні звучали сучасні та класичні твори.

«Потрібно дякувати Богу за все. Славити Господа у віршах та молитвах. Бути вдячними за те, що ми можемо споживати їжу, чисту воду. Адже тільки від голоду на Землі щоденно помирає 13,5 тис. людей. А наш край Бог благословив… Ми сьогодні маємо все. Апостол Павло навчає нас, щоб ми завжди за все дякували Господу. Усе християнське життя і життя Церкви, згідно з християнським вченням, розвивається й висловлюється у постійному єднанні молитов та подяк. Кожна віруюча людина повинна постійно дякувати Богові за всі Божі дари. Все ми - добре чи погане отримуємо з люблячої руки Господньої. Такі спільні молебні, які відбуваються в містечку вже три роки, напевно є єдиними в Україні. Нас об’єднало спільне горе. Тому ми просимо для України миру. Будьмо українцями, якої би конфесії ми не були… Україна – є, Україна – буде… Але, якою вона буде – залежить від усіх нас», – зазначали у своїх виступах представники духовенства.

 

















Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024