Олицький капелан отримав Подяку за волонтерство на Сході України

11 Грудня 2018, 16:39
Олицький капелан отримав Подяку за волонтерство на Сході України 2620
Олицький капелан отримав Подяку за волонтерство на Сході України

За волонтерську діяльність та активну громадянську позицію Подякою голів РДА та районної ради відзначили настоятеля церкви Благовірного Костянтина Острозького селища Олика, капелана Ігоря Літвінцова.

Про це повідомляється на сторінці Ківерцівської РДА у Facebook.

Керівник апарату Ківерцівської РДА Зоя Радюк вручила нагороду 7 грудня, напередодні чергової поїздки капеланів району на Cхід з гуманітарним вантажем.

«На Сході країни проходить неоголошена війна і українська православна церква Київського патріархату перша пішла на допомогу, пішла разом з хлопцями на передові, де стоять військові ЗСУ, захищаючи сьогодні нашу неньку Україну. При єпархії УПЦ КП створене духовне управління військового духовенства, за священниками закріплені військові частини, шпиталі, учбові заклади, де вони несуть служіння. Хочу подякувати усім, хто відгукується на наше прохання про допомогу. Ось і 9 грудня ми з черговим гуманітарним вантажем їдемо на схід. Найболючіше, це те, що гинуть молоді хлопці. З початку бойових дій церква, священники були з нашими хлопцями в окопах, тому що проливалася кров, втрачалось людське життя, це було тяжко фізично і духовно. Капелани завжди перебували з військовими ЗСУ, щоб духовно укріпити тих, хто перебуває в зоні бойових дій. Адже, кажуть в народі – на війні невіруючих немає», – подякував священник Ігор Літвінцов.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024