У Ківерцях підняли прапор ВМС України на підтримку полонених моряків

12 Грудня 2018, 10:20
У Ківерцях підняли прапор ВМС України на підтримку полонених моряків 1762
У Ківерцях підняли прапор ВМС України на підтримку полонених моряків

11 грудня 2018 року в місті Ківерці біля приміщення РДА відбулася акція на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом Російської Федерації.

За участі керівництва району, учасників антитерористичної операції, ООС, представників управлінь, відділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих підприємств, установ та організацій району, органів місцевого самоврядування та громадськості в знак підтримки моряків, над якими триває суд у Російській Федерації урочисто винесено прапор військово-морських сил України та державний прапор України, – інформує сайт Ківерцівської РДА.

«25 листопада 2018 року біля Керченської протоки російські кораблі атакували та захопили український буксир «Яни Капу» і два катери – «Бердянськ» і «Нікополь». Унаслідок агресії деякі моряки отримали поранення, а після так званого суду на території окупованого Криму всіх полонених вивезли до сусідньої Росії. Зараз їх утримують у слідчих ізоляторах у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими. Ми сьогодні зібралися на підтримку українських моряків, яких незаконно утримують у тюрмі в Москві. Вимагаємо, щоб вони якомога швидше повернулися додому», – зазначив у виступі голова РДА Валерій Ткачук.

Ведучі заходу Микола Скубій та Юрій Сухарєв розповіли про збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці 25 листопада 2018 року. Коли російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, в наслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Також Росія захопила два українських судна та взяла в полон 24 українських моряка,яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

«Україна і всі ми вимагаємо від агресора негайно звільнити з під варти захоплених громадян та забезпечити їхнє безпечне повернення додому. А також, безумовного повернення нашій державі військових суден», – говорили ведучі.

Право винести Державний прапор України та прапор Військово-Морських сил Збройних сил України на підтримку українських моряків надано офіцерам, учасниктам АТО – Олегу Кухарчуку та Олегу Чохленку. Під звуки маршу ВМС військові провели урочисту церемонію виносу та встановлення військового та державного стягів.

У виконанні соліста РБК ім. Михайла Ковальова Сергія Лесика проникливо прозвучала пісня «Чайки».





 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024