Ківерчан попереджають про погіршення погодних умов

12 Грудня 2018, 14:40
Погіршення погодних умов 2578
Погіршення погодних умов

З 12 грудня 2018 року в Україні очікують погіршення погодних умов. Це пов’язано з циклоном, що рухається з Кримського півострова.Відтак, українців загалом та волинян зокрема просять утриматися від далеких поїздок. Саме про це говорили 11 грудня 2018 року, під час  оперативного засідання штабу ДСНС під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. До слова, у віртуальній студії філії ПАТ «Укртелеком» працював заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.

Зокрема, з 12 грудня відбудеться ускладнення погодних умов у семи областях, а в ніч на 13 – сильні опади та дощ прогнозують ще в шести областях. Так, сильний сніг, хуртовини та пориви вітру до 15-20 м/с очікують  у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях. Окрім того, вночі 12 грудня – в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади у вигляді дощу.

«Необхідна повна координація між областями і регіональними штабами. Ми затвердили план заходів щодо забезпечення координації з центральним рівнем. Керівником штабу є Укравтодор із залученням інших міністерств, ДСНС, підрозділів Нацгвардії і ЗСУ. Але, я наголошую вкотре, не потрібно чекати на рятувальників, які справляться з усіма ситуаціями. Попередньо має бути проведено роботу щодо координації між усіма областями. Голови ОДА вже визначили заступників, які координуватимуть роботу з іншими областями. Вони мають чітко прорахувати логістику і у разі необхідності – перекрити рух на автомагістралях», – зазначив Геннадій Зубко.

Що ж стосується Волині, то вже 13 грудня на всій території області випаде від 5 до 10 см снігу. Тож, аби запобігти транспортного колапсу на автошляхах краю, волинян просять не вирушати в далекі подорожі та, за можливості, користуватися громадським транспортом. Адже найвищим пріоритетом під час складних погодних умов є безпека громадян.

Слід додати, що напередодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Киричука відбулося засідання антикризового енергетичного штабу, де обговорили детальних план дій у разі погіршення погодних умов.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024