Цуманська ОТГ: жителів громади закликати підписувати договори на вивезення сміття

16 Грудня 2018, 14:23
Цуманська ОТГ: жителів громади закликати підписувати договори на вивезення сміття 2307
Цуманська ОТГ: жителів громади закликати підписувати договори на вивезення сміття

Жителів Цуманської громади закликали укладати договори про вивезення сміття.

Про це повідомляється на сторінці Цуманської ОТГ у Facebook.

«Кожен із нас хоче жити в чистих, охайних оселях, гарному та затишному місті. І коли про свій власний дім ми дбаємо, впорядковуємо його, та часто про порядок на вулицях, парках, лісах не задумуємося. Нам здається, що це не наша справа, а справа органів влади. Однак, така думка є хибною. Кожен із нас є громадянином, а отже, має виконувати свій конституційний обов’язок – дотримуватися законів України. І, зокрема, одним із таких є ЗУ «Про відходи», стаття 35-1 якого ставить вимоги щодо поводження з побутовими відходами.

Відповідно до цього закону, власники, наймачі, або користувачі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договір з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг по збору, вивезенню та захороненню побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг. В зв’язку із цим вкотре звертаємось до жителів громади, особливо приватного сектору, всіх юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців із вимогою обов’язкового укладання договорів на збір, вивезення та захоронення сміття», – йдеться у зверненні.

Для підписання договору необхідно звернутися до Цуманського ВУЖКГ за телефоном: 9-42-83. Зазначається, що у разі не виконання цієї вимоги, селищна рада змушена буде застосувати засоби примусового впливу та притягати до адміністративної відповідальності.

За порушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населеннях пунктів, правил благоустрою території населених пунктів тягнуть за собою накладання штрафу:

  • На громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; 
  • На посадових осіб та ФОП від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Вартість послуги для населення складає 8,53 гривень з одного жителя на місяць.

Категорично заборонено спалювати побутове сміття. За спалювання сміття накладаються штраф.

Сміття від приватних будинків забирається в останній четвер місяця (район «Гірка» та район «Застав’я») та в останню п’ятницю місяця (район «Лісгосп» та район «Центр» частина селища). Достатньо залишити запаковане сміття на узбіччі біля Вашого будинку і працівники ВУЖКГ заберуть його (потрібна обов’язкова попередня оплата).

Максимальне завантаження становить два мішки для сміття, ємністю по 60 літрів.

«Не перетворимо наше селище в смітник», – закликають у дописі.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром