Католицьке Різдво 2018: цікаві прикмети цього свята

24 Грудня 2018, 15:00
Різдво 2043
Різдво

Розповіли про прикмети католицького Різдва.

Про це пише «Znaj.ua». 

У вівторок, 25 грудня, віряни католицької церкви відзначають Різдво Христове. Існує безліч прикмет і звичаїв у це світле свято. 

Цікаво, що для католиків Різдво набагато важливіше самого Нового року. При цьому у них є одна прикмета, яка дуже нагадує новорічну: як зустрінеш Різдво, так і проведеш увесь наступний рік.

Також на католицьке Різдво, вночі 25 грудня, коли годинник б'є 12 разів, є звичай відкривати вікна. Таким чином можна впустити в будинок Різдво, а разом із ним – удачу і благополуччя.

Є атрибути, без яких украй складно уявити Різдво. Так, прийнято вважати, що саме різдвяні свічки захищають святковий стіл від холоду і сил темряви, а різдвяний вінок оберігає оселю від усякої нечисті.

Кілька прикмет пов'язано також із заборонами. Приміром, категорично забороняється в святкові дні займатися рукоділлям – це загрожує комусь із членів сім'ї раптовою сліпотою або глухотою.

Ще не можна полювати в лісі. Якщо вірити прикметі, мисливець може замерзнути в лісі або стати здобиччю того звіра, на якого збирався полювати.

Крім того, ні в якому разі не можна сідати за святковий стіл в старій одежі, інакше наступний рік буде супроводжуватися нещастями. Те ж саме чекає і тих, хто одягне в свято вбрання чорного кольору.

Стежать на католицьке Різдво і за погодою. Заметіль у переддень Різдва – до раннього листя. Якщо Різдво тепле – весна буде холодна. Сильні холоди на Різдво – до багатого врожаю. Сніг на Різдво – рік буде дуже вдалим.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024