Лікарі заслуговують, щоб краще транспорт був, – ківерцівська лікарка про нові автівки

04 Січня 2019, 12:26
5089

Ківерцівські лікарі отримали нове авто.

Про це повідомляється у сюжеті «UA: Волинь».

Зазначається, що в автопарку Ківерцівської амбулаторії є «ВАЗ» 1991 року випуску, який доводиться постійно ремонтувати. Також є старий автомобіль швидкої медичної допомоги «УАЗ», в якому немає комфортних умов для роботи.

3 січня Ківерцівська амбулаторія у Луцьку отримала новий автомобіль «Peugeot 301» для пересування сімейних лікарів, який закупили за кошти співфінансування Субпроекту Світового банку. Головний лікар Ківерцівського центру первинної медико-санітарної допомоги Олесь Марищук зазначив, що авто будуть використовувати лише для потреб амбулаторії, однак, транспорт не будуть відпускати далеко «по селам», оскільки він не витримає наших шляхів.

«Автопарк Центру первинної медико-санітарної допомоги потрібно оновлювати. Новенький автомобіль нам вкрай необхідний і буде використовуватись для центральної амбулаторії», – додає головний лікар КП «Ківерцівський районний ЦПМСД Ківерцівської районної ради Волинської області» Олесь Марищук.

Читайте також: Ківерцівська первинка отримала автомобіль від Світового банку

«Лікарі заслуговують за 42 роки, щоб краще траспорт був для доставки до пацієнтів. 42 роки тому початок був, то ми якось і ногами ходили. Транспорту не було. Була і нагрузка більша», – ділиться важеннями сімейна лікарка Людмила Островська.  

«Нові автомобілі – це комфорт і для лікаря, і для пацієнта. Ще вчора мало хто вірив у реформу медицини, а нині бачимо ці автомобілі, які поїдуть обслуговувати сільські амбулаторії, працюватимуть для сільського пацієнта. Для нас важливо, щоб люди на місцях отримували якісні послуги», – розповів перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук на сайті РДА.

 

Коментарі
04 Січня 2019, 22:07
правильно лікарям які піклуються про здоровя людей цілого району одна малолітражка.а пороху купили два мерса кошторис яких рівний десяткам нових реанімобілів.і це чесна влада яка дбає про людей.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39