У Ківерцях волинські пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру

04 Січня 2019, 12:58
Вифлеємський Вогонь Миру у Ківерцях 2762
Вифлеємський Вогонь Миру у Ківерцях

Волинські пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру ківерчанам-християнам східного обряду.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Святковий захід відбувся 3 січня.

Ведуча заходу Оксана Поян розповіла, що 21 грудня 2018 року на кордоні «Рава-Руська» Львівської області відбулось урочисте передавання Вифлеємського Вогню Миру польськими харцерами українським пластунам. У щорічній міжнародній скаутській акції до святкувань Різдва Христового, яка полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа, на запрошення бургомістра партнерського міста Томашова Любельського Войчеха Жуковскі взяли участь представники Ківерцівської міської ради.

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція започаткувала у 1986 році до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Щороку скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії і звідти естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. По Україні Вогонь передають пластуни. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу.

Керівники району та міста, представники духовенства привітали учасників заходу з Новим 2019 роком та Різдвяними святами, побажали усім добра, миру, щастя, міцного здоров’я. Артисти районного будинку культури імені М.П.Ковальова співали колядки. На завершення пролунала молитва «Боже великий, єдиний, нам Україну храни…» у спільному виконанні хористів Свято-Покровського собору та всіх учасників заходу.

 

















Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024