Звірівські лісівники активно збагачують місцеву фауну фазанами

15 Січня 2019, 18:07
Звірівські лісівники активно збагачують місцеву фауну фазанами 2504
Звірівські лісівники активно збагачують місцеву фауну фазанами

У державному підприємстві «Звірівське лісомисливське господарство» почали розводити фазанів.

Про це повідомляється на сайті Волинського ОУЛМГ.

Восени минулого року на території підприємства збудували спеціальний вольєр, начинили його необхідними для проживання птахів речами і придбали на Рівненщині 200 молодих фазанів.

Така практика на Волині не нова. Вже не раз лісівникам вдалося переконатися: птахи почуваються у наших краях досить добре і на волі дають потомство.

Комфортно пернатим і в звірівському фазанарії. Тут для них створено всі умови, є постійний правильний догляд та збалансоване харчування. Тож, припускає директор підприємства Сергій Тишковець, птахи скоро дадуть потомство і влітку їх випускатимуть на волю.

Щодо фазанів, то ці птахи витримують температуру до -40 градусів за умови наявності корму. Самці мають красиве яскраве забарвлення, на другому році життя в них виростає довгий хвіст. Пір’я самок сірого кольору – це, пояснюють мисливці, щоб вона могла заховатися в заростях і висидіти яйця. 

Першочергове призначення фазанарія – поповнення фауни господарства, а вже тоді, якщо чисельність буде достатньою, – для проведення полювань.

Загалом на території ДП «Звірівське ЛМГ», мисливські угіддя якого займають понад 22 тис. га, живуть олені, лані, козулі, дикі кабани, зубри, є заєць, лис. Про них також дбають місцеві єгері. Постійна підгодівля триває протягом року. А в холодний період – особливо. Для цього лісівники збудували 30 спеціальних підгодівельних майданчиків, куди щодня доставляють ласощі для диких мешканців лісу.

 








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024