У Ківерцівській РДА говорили про роботу районних устав після створення ОТГ

22 Січня 2019, 19:11
У Ківерцівській РДА говорили про роботу районних устав після створення ОТГ 4256
У Ківерцівській РДА говорили про роботу районних устав після створення ОТГ

На нараді у голови РДА обговорили функціонування установ району в умовах утворення об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Голова райдержадміністрації Валерій Ткачук 21 січня провів робочу нараду з головами Ківерцівської міської, Цуманської селищної, Жидичинської та Тростянецької сільських об’єднаних територіальних громад та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ і організацій.  Участь у нараді взяв також голова районної ради Олександр Гурський.

Учасники наради розглянули питання фінансування у 2019 році районних закладів освіти, медицини, культури, соціального захисту населення та інших.

Як відомо, після утворення об’єднаних територіальних громад, низка соціальних закладів освітньої, культурної, медичної та інших сфер відійшли чи готуються перейти у підпорядкування об’єднаних громад. Тому відповідні керівники районних служб представили присутнім фінансові розрахунки, необхідні для утримання бюджетних установ, які знаходяться на території відповідних громад.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Єгорушкіна проаналізувала фінансові показники району та запропонувала механізми фінансування по всіх галузях, з врахуванням змін процесу децентралізації в районі.

Голови територіальних громад висловили й своє бачення щодо проблемних питань фінансово-бюджетних відносин між районним бюджетом та бюджетами об’єднаних територіальних громад.

«Децентралізація дозволяє нам розвиватися і рухатися вперед. Та, разом з тим, вимагає відповідальності, можливо, прийняття не популярних рішень. Громадам не просто розпочинати бюджетний процес та налагоджувати господарське життя. Наше завдання підтримати їх, напрацювати спільні завдання та забезпечити безперебійні і якісні освітні, медичні, соціальні послуги для жителів району», – наголосив голова райдержадміністрації.

За підсумками наради голова райдержадміністрації Валерій Ткачук дав низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ і організацій. Керівник району наголосив, що потрібно дуже виважено розглянути усі варіанти розвитку подій, врахувати усі фактори і наслідки, які наступлять після зміни підпорядкування бюджетних установ.

 





Коментарі
23 Січня 2019, 20:39
Вирішили та постановили скоротити працівників установ які мало де задіяни головне ж гроші, прибуток хто в нас час думає про людей головне щоб собі було добре
23 Січня 2019, 20:41
Це точно, знову скажуть відсутнє фінансування і тд. все це балачки і обіцянки що все буде добре
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024