У Ківерцях сиротам вручили ключі від квартири

23 Січня 2019, 16:55
У Ківерцях сиротам вручили ключі від квартири 6379
У Ківерцях сиротам вручили ключі від квартири

 Керівники району вручили ключі від соціального житла дітям позбавленим батьківського піклування.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Вручення відбулося 22 січня.

Ключі від трьохкімнатної квартири у Ківерцях отримав Микола Ремета. Спільно із ним проживатимуть брат Олександр Пшиков та сестра Олена Пшикова. Мати дітей померла у 2008 році, батько – позбавлений батьківських прав у 2009. Микола найменший, йому виповнилося 18 років. Юнак закінчив Головненську спеціалізовану школу-інтернат та Локачинську філію Оваднівського професійного ліцею. Оскільки свого житла не мав, проживав у соціальному гуртожитку міста Володимир-Волинський.  Олександр та Олена виховувалися у дитячому будинку сімейного типу міста Нововолинськ, здобули освіту у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі та Львівському художньому технікумі.  

Усі троє дітей перебували на соціальному квартирному обліку у Сокиричівській сільській раді. Соціальне житло для них підшукала та придбала служба у справах дітей районної державної адміністрації  за рахунок коштів передбачених Програмою  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017 – 2021 роки.  Левова частка коштів, 400 тисяч гривень, надійшла із обласного бюджету. До спів фінансування долучилися районний бюджет та Сокиричівська сільська рада, які виділили по 12 тисяч гривень.  

Квартира не в ідеальному стані, однак з усіма зручностями. Також попередні власники залишили меблі і побутову техніку, щоб діти, на початку  свого дорослого життя, мали найнеобхідніше.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук, голова районної ради Олександр Гурський, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Скубій та виконуюча обов'язків старости Сокиричівської сільської ради Євгенія Мацюк привітали Миколу з новосіллям, побажали міцного здоров’я, щастя та добробуту. А також пообіцяли подальшу підтримку та допомогу.

Довідково:

Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2021 роки розроблена службою у справах дітей районної державної адміністрації та затверджена рішенням сесії районної ради 26 грудня 2016 року. Мета програми – вирішення першочергових завдань державної політики щодо вирішення житлових питань зазначеної категорії дітей.  Фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів обласного, районного та місцевих бюджетів.

Станом на 1 січня 2019 року на первинному обліку в службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 153 статусних дітей, лише 4 з них мають право власності на житло. 140 дітей зареєстровані в помешканнях опікунів/піклувальників або бабусь/дідусів, право власності після смерті яких, з різних причин  досі не переоформлено.

Потребують соціального житла 31 дитина, в 9 з яких взагалі відсутнє будь-яке житло, внаслідок ведення неналежного способу життя їх батьками.

Впродовж 2018 року вдалося забезпечити соціальним житлом дітей із двох сімей. Зокрема, у березні, за кошти в сумі 376 тисяч гривень (200 тисяч гривень районний бюджет, 176 тисяч гривень – Ківерцівський міський бюджет) Ківерцівською міською радою було придбане соціальне житло – однокімнатну  квартиру у місті Ківерці, для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування Павла Лучинського, а в грудні – трьохкімнатну квартиру в місті Ківерці для осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування Олександру та Олені Пшиковим і їх брату, дитині-сироті Миколі Реметі.

У 2019 року заплановано придбання соціального житла Дернівською сільською радою для 4 дітей позбавлених батьківського піклування.

 







Коментарі
24 Січня 2019, 00:36
Молодці,хорошу справу зробили.
24 Січня 2019, 04:54
... Охуїти, квартира вже і обставлена!.. (по фото)... як, то, залишиться би швидше сиротою, з братами, сестрами, шоб трьохкімнатну віджать?))
24 Січня 2019, 08:43
молодці! Наталя Петрівна, усі придбані квартири - це і ваша особиста заслуга, ви дуже хороший працівник!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024