У Ківерцях тиждень молитви за єдність завершився різдвяним концертом

28 Січня 2019, 17:52
У Ківерцях тиждень молитви за єдність завершився різдвяним концертом 5191
У Ківерцях тиждень молитви за єдність завершився різдвяним концертом

На завершення тижня молитви за єдність християн у Ківерцях відбувся різдвяний концерт, у якому взяли участь віряни різних конфесій.

Про це повідомляє Монітор Волинський.

Концерт відбувся у неділю, 27 січня.

Щороку з 18 до 25 січня Римо-католицька церква проводить тиждень молитви за єдність християн, щоби всі, хто вірить у Христа, об’єдналися у вірі та братерській любові. Так склалося, що костел Пресвятого Серця Ісуса в місті Ківерці можна назвати прикладом такої єдності. Чому? Звернемося до історії храму.

Костел у Ківерцях спорудили в 1929–1933 рр. за кошти місцевих католиків. Одразу після Другої світової війни його відібрала радянська влада. Приміщення храму довго використовували не за призначенням. У 1991 році його віддали Православній церкві, а в 1993 році відродилася вже католицька парафія. Обидві конфесії мирно співіснували в одному храмі. З часом православна громада збудувала церкву Покрови Божої Матері, а зараз у ківерцівському католицькому храмі навперемін із римо-католиками звершують богослужіння віряни Української греко-католицької церкви. От і виходить, що цей костел став колискою для трьох християнських парафій.

Парох католицького ківерцівського храму, отець Кшиштоф Орліцький 27 січня запросив християн інших конфесій, щоби разом вшанувати народження Божого Сина. На різдвяний концерт, окрім римо-католиків, прийшли православні з отцем Іваном та отцем Сергієм зі Свято-Покровського собору Православної церкви України, віряни з пастором Петром Чайкою з церкви «Віфлеєм» євангельських християн-баптистів, греко-католики, представники міської та районної адміністрацій на чолі з мером Володимиром Жгутовим. Був серед почесних гостей і єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви.

Основу концертної програми склали твори Теодора Дюбуа, Антоніо де Кабезона, Йогана Себастьяна Баха, Мечислава Сужинського, Нортона Янга, які виконав на органі луцький кафедральний органіст Петро Сухоцький, та перлини вокальної світової класики й українські колядки у виконанні народної артистки України Зої Комарук. Прикрасили концертну програму виступи православного дитячого хору Свято-Покровського собору з Ківерців та католицького молодіжного ансамблю Святих Петра і Павла з Рівного. Вели концерт Анна Солодка та Едуард Сардачук із церкви «Віфлеєм» євангельських християн-баптистів.

Після завершення програми відбулася спільна молитва, а вже потім, усім храмом, колядували самі глядачі. А зібралося їх чимало – попри те, що у храмі поставили додаткові лавки, кільком десяткам довелося слухати концерт стоячи.

 

















Коментарі
29 Січня 2019, 13:27
Писакі, якщо не знаєте достовірної інформації то не видумуйте! Чайка не являється пастор церкви! Перевіряйте інформацію! Пастор тієї церкви є троцюк о г!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024