8 фактів про роботу ківерцівської бібліотеки за 2018 рік

29 Січня 2019, 12:40
Ківерцівська  бібліотека представила звіт про роботу у 2018 році. 3171
Ківерцівська бібліотека представила звіт про роботу у 2018 році.

Ківерцівська центральна районна бібліотека представила звіт про роботу у 2018 році.

Звіт представили на сайті Ківерцівської централізованої бібліотечної системи 24 січня.

Інтернет-видання Район.Ківерці відібрало 8 фактів про діяльність та успіхи ківерцівської бібліотеки за 2018 рік.

У 2018 році біблотеку відвідало понад 25 тисяч людей. Протягом 2018 року послугами бібліотеки скористалося 3316 користувачів, з них дітей віком до 15 років – 120, від 15 до 21 року – 971. Відвідування становило 25740 чоловік. Щоденно бібліотеку відвідувало 86 користувачів. Протягом року видано понад 57000 примірників документів. Вільним доступом до мережі Інтернет скористалося 5880 користувачів. Сайт бібліотеки відвідало 29211 чоловік.

Навчання та обслуговування читачів. Для 2 груп користувачів бібліотеки провели навчання комп’ютерної грамотності. Крім того проводиться обслуговування читачів з обмеженими можливостями за місцем проживання та на пунктах видачі: для працівників районного територіального центру обслуговування населення, Ківерцівської районної гімназії та працівників ДНЗ №1 та №3.

Книжковий фонд бібліотеки поповнили 802 екземплярами. Минулого року книжковий фонд поповнивнили 802 екземплярами нових книг на загальну суму 34794 гривень, також до бібліотеки надійшло 50 назв періодичних видань. Станом на 1 січня 2019 року книжковий фонд бібліотеки становить 37563 примірники документів.

Ббіліотека забезпечила вільний доступ до електорнного урядування. Працюючи в напрямку «Сучасна бібліотека – міст до електронного самоврядування», бібліотека забезпечила вільний доступ до послуг електронного урядування. Безкоштовні електронні послуги бібліотеки допомагають членам громади у вирішенні безлічі життєвих питань – це і можливість навчатися он-лайн, замовляти квитки на різні види транспорту, робити покупки через Інтернет, оплачувати комунальні послуги, шукати роботу та здійснювати он-лайн реєстрацію на оформлення закордонного паспорта та багато іншого.

Провели 40 масових заходів. Крокуючи в ногу з часом, бібліотека постійно впроваджує нові креативні форми роботи, щоб надавати користувачам найсучасніші послуги, які будуть затребувані та якомога повніше задовольнять інформаційні потреби відвідувачів. При бібліотеці діє 2 клуби за інтересами: «Зустрічі без прощань…» та «КЛАС». Давно ліквідовано стереотип щодо примусового відвідування останніх або походи до бібліотеки лише за книгою. Нині користувачі стають і організаторами, і ініціаторами, і учасниками заходів. У 2018 році у центральній районній бібліотеці провели 40 масових заходів для різних категорій відвідувачів, які відвідали 1113 осіб. Увага приділялась патріотичному, морально-етичному вихованню молоді та іншим актуальним темам.

Видали бібліографічний покажчик. Протягом року видавнича діяльність була спрямована на видачу бібліографічного покажчика «Знаменні і пам'ятні дати Ківерцівщини на 2019 рік», інформаційного вісника Ківерцівської централізованої бібліотечної системи «Бібліосвіт» (було видано 5 номерів), 2 поточні бібліографічні списки нових надходжень. Також впродовж року працівники бібліотек-філій та центральної районної бібліотеки працювали над збором матеріалів, що увійдуть у краєзнавчий нарис історії бібліотек Ківерцівського району.

Понад 700 повідомлень про бібліотеку у  ЗМІ. Про роботу бібліотеки у минулому році було понад 700 повідомлень у різних засобах масової інформації (як друкованих так і електронних).

Електронний катлог бібліотеки налічує понад 8000 книжкових примірників. Стрімкий розвиток інформаційних технологій сприяв модернізації бібліотечного сервісу. Бібліотеки почали використовувати технологічні можливості XXI століття для надання послуг на якісно новому рівні. Працівники районної бібліотеки продовжують формування електронного каталогу бібліотеки до якого уже внесено понад 8000 примірників книг.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024