У Ківерцях презентували проект «Успішна громада»

31 Січня 2019, 17:55
Жителям Ківерцівщини розповіли, як зробити громаду успішною 1895
Жителям Ківерцівщини розповіли, як зробити громаду успішною

Жителям Ківерцівщини розповіли, як зробити громаду успішною.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Для наближення соціальних послуг до клієнтів, створення системи оперативного та безперешкодного реагування на потреби жителів об’єднаних територіальних громад, сприяння розвитку підприємництва та створення нових робочих місць Волинська обласна служба зайнятості розпочала реалізацію проекту «Успішна громада». На колегії РДА директорка Ківерцівської районної філії Тетяна Кузьмова презентувала даний проект.

Метою проекту є забезпечення ОТГ кваліфікованими працівниками, професійна орієнтація учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади, розширення можливостей для самозайнятості жителів ОТГ, сприяння розвитку бізнесу, наближення соціальних послуг до жителів ОТГ.

Ще одним аспектом проекту є створення електронного кабінету на порталі Волинського обласного центру зайнятості. Де буде знаходитись паспорт ОТГ для того щоб зрозуміти, що собою являє та чи інша громада.

В філії активно діє програма підтримки бізнесу з компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштованих безробітних за направленням центру зайнятості на нові робочі місця. Також однією із послуг філії, тим хто звертається за допомогою, є виплата одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Співпраця з об’єднаними територіальними громадами – один із пріоритетів діяльності Ківерцівської районної філія Волинського обласного центру зайнятості.

В рамках цього проекту фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, проводитимуть тренінги, семінари, профконсультації, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді. Протягом 2019 року фахівці філії згідно графіку продовжуватимуть виїзди до Цуманської, Жидичинської, Тростянецької та Ківерцівської ОТГ з метою презентації послуг служби зайнятості, використання електронних сервісів служби зайнятості, роз’яснення чинного законодавства про зайнятість населення, надання професійних профорієнтаційних консультацій.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024