Озеро: рятувальники закликали місцевих рибалок не виходити на тонку кригу

01 Лютого 2019, 13:32
Озеро: рятувальники закликали місцевих рибалок не виходити на тонку кригу 2071
Озеро: рятувальники закликали місцевих рибалок не виходити на тонку кригу

За прогнозами синоптиків найближчими днями спостерігатиметься потепління, лід буде танути, що є вкрай небезпечним для перебування на ньому.

Про це повідомляється на сайті ДСНС у Волинській області.

1 лютого в селі Озеро Тростянецької об’єднаної територіальної громади рятувальники вкотре провели роз’яснювальну роботу з рибалками та закликали громадян утриматися від виходу на тонку кригу, аби не допустити трагедії.

Фахівці Служби порятунку нагадали поціновувачам небезпечного зимового відпочинку правила під час перебування на льоду та розповіли про дії у разі потрапляння у крижану воду. Рятувальники радили перш, ніж ступити на кригу, перевірити її товщину, адже виходити на лід безпечно коли його товщина більша 7 см. Міцний лід має зазвичай синюватий або зеленкуватий відтінок. Лід білого або жовтуватого кольору – слабкий. Тонкий лід трапляється біля берегів, заростей очерету та під снігом у таких місцях можна провалитися. Міцність льоду слід перевіряти палицею, але ні в якому разі не ногою.

Рятувальники зазначають, що дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, котрі знаходяться поруч.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024