Ківерцівський священик на сесії закликав вірян до єдності та любові до рідної держави

02 Лютого 2019, 12:55
Ківерцівський протоієрей на сесії закликав вірян до єдності та любові до рідної держави 4884
Ківерцівський протоієрей на сесії закликав вірян до єдності та любові до рідної держави

Відбулося пленарне засідання позачергової 32 сесії районної ради під головуванням голови районної ради Олександра Гурського

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської районної ради.

Враховуючи, що в Україні та на Волині зокрема, розпочався процес переходу релігійних громад УПЦ московського патріархату до Православної Церкви України, виступив настоятель Ківерцівського округу УПЦ, протоієрей Іван Семенюк. Який у своїй короткій промові відзначив важливе значення для України отримання Томосу та зауважив, що церква – це перш за все це народ, громада, тому закликав  усіх до єдності та любові до рідної держави.

Заступник керівника виконавчого апарату районної ради, уповноважений представник депутатської фракції ВО «Свобода» Анатолій Пушкін зачитав звернення Ківерцівської громади та районної організації ВО «Свобода» до вірян та священнослужителів Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Ківерцівського району щодо переходу в новоутворену Православну Церкву України. З цього питання також виступила почесний громадянин Ківерцівщини Н.М.Гуцуляк.

 

 

Після чого депутати районної ради приступили до роботи сесії районної ради та затвердили порядок денний.

Олександр Гурський повідомив, що позачергова 32 сесія районної ради скликана відповідно до клопотання районної державної адміністрації щодо необхідності  реорганізації Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Ківерцівської районної станції юних туристів Волинської області шляхом злиття їх в Центр позашкільної освіти та розглядом бюджетних питань.

Першим розглянули питанням «Про зміни в складі депутатського корпусу Ківерцівської районної ради Волинської області сьомого скликання» з якого проінформувала Озоровська – голова Ківерцівської районної виборчої комісії. Вона повідомила, що так як Мисковець Ігор Анатолійович достроково припинив свої повноваження депутата районної ради, у зв’язку з обранням його депутатом до Ківерцівської ОТГ, у склад районної ради вводиться Токарчук Юрій Богданович від Народного Руху України.

 


 

Після прийняття відповідного рішення з розглянутого питання, голова районної ради подякував Ігорю Анатолійовичу за плідну роботу у районній раді та побажав успіхів у роботі в Ківерцівській ОТГ.

Далі депутати розглянули 20 питань відповідно до затвердженого порядку денного.

Своїм рішенням районна рада встановила, що комунальний заклад Центр позашкільної освіти Ківерцівської районної ради Волинської області є правонаступником Ківерцівського районного Центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Ківерцівської районної станції юних туристів Волинської області; призначила комісію з реорганізації; доручила відділу освіти розробити статут комунального закладу Центр позашкільної освіти та інше.

Далі депутати затвердили районну цільову Програму соціального захисту населення району на 2019-2022 роки, районну Програму роботи з обдарованою молоддю на 2019 рік, фінансовий план КП «Ківерцівський РЦПМСД» на 2019 рік, Програму фінансового забезпечення ліквідаційної процедури редакції Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» на 2019 рік, прийняли рішення щодо передачі із спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міста  району у комунальну власність Жидичинської сільської об’єднаної територіальної громади та Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади окремих бюджетних установ та їхнього майна, внесли зміни до рішення районної ради від 29.12.2018 №31/8 «Про районний бюджет на 2019 рік» та інше.

 


Коментарі
03 Лютого 2019, 11:05
Маску
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024