Що робили батьківщинівці цілий рік у Ківерцівській райраді

07 Лютого 2019, 17:32
2568

Звіт про роботу депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Ківерцівській районній раді за 2018 рік.

У фракції ВО «Батьківщина» Ківерцівській районній раді – 7 депутатів: Роман Чорненький, Тамара Чигрин, Ярослав Касарда, Віталій Протасюк, Анатолій Петровський, Світлана Середюк, Василь Степанюк. У практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми районної партійної організації, інтересами жителів Ківерцівського району.

Роботу фракції депутати будують так, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження, з чітким розумінням прав і обов’язків, намагаються розв’язувати нагальні проблеми жителів  району, колективів бюджетних закладів.

Обранці громади беруть активну участь у пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій, щоб впливати на хід ухвалених радою рішень. Зокрема, на постійному контролі – питання розподілу та витрат коштів бюджету. Депутат районної ради Ярослав Касарда – член постійної комісії ради з питань планування, бюджету, фінансів та інвестицій, та керівник фракції Роман Чорненький  постійно вносять пропозиції до проектів рішень про зміни до районного бюджету, спільно з депутатами фракції аналізують напрямки спрямування бюджетних видатків, використання коштів місцевих програм, моніторять витрати грошей.

1

Для надання практичної допомоги депутати районної ради постійно спілкуються з своїми виборцями на місцях. Вони долучаються до роботи сесій сільських та міської ради  рад, беруть участь в громадських обговореннях та інших масових заходах, вносять пропозиції при формуванні планів соціально-економічного розвитку району, формуванні районного бюджету, співпрацюють з депутатами фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді.

Одною із найефективніших форм роботи членів фракції ВО «Батьківщина» є запити та звернення до органів виконавчої влади районного, обласного та державного рівня, посадових осіб. Наші депутати в районній раді неодноразово порушували бюджетні проблеми освітянської та медичної галузі району. За зверненням депутата Віталія Протасюка до Ківерцівської районної ради були зрізані аварійні дерева в парку села Хорлупи.

Роман Чорненький наполіг на виділенні коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування футбольного поля. За запитом Ярослава Касарди на умовах співфінансування передбачені кошти на корегування і виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва нового приміщення загальноосвітньої школи в селі Грем’яче.

Роман Чорненький
Роман Чорненький

Депутати нашої фракції в районній раді підготували й виголосили  звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради про необхідність прийняття Виборчого кодексу України,  про підтримку звернення депутатів фракції ВО «Батьківщина» Луцької районної ради з приводу впровадження нових стандартів заготівлі молока, про негайне скасування урядової постанови про підвищення ціни на газ для населення.

Надана матеріальна допомога на лікування, реабілітації та операції 16 жителям району

Упродовж минулого року  члени фракції брали активну участь у заходах із нагоди державних та професійних свят, вшанування жертв Голодомору. А в селі Сокиричі Роман Чорненький організував концерт та цікаві розваги до престольного свята Петра і Павла. За його сприяння відремонтували освітлення Будинку школяра та придбали дошку для школи Цумані, для медпункту села Карпилівка – нову кушетку. Він також частково профінансував ремонт вулиць Лісна, Волошкова у цьому селищі, виділяв кошти для подарунків на різні свята. Для підтримки розвитку фізкультури та спорту підтримував фінансово поїздки на змагання різного рівнів футбольної команди та дзюдоїстів Цумані.

Депутати фракції ВО «Батьківщина» в районній раді долучалися до волонтерської діяльності, зокрема сприяли поїздкам у зону ООС. У Ківерцях організували та провели заходи до Дня матері, флешмоб до Дня Соборності, для учнів експериментальної школи – майстер-клас виготовлення фігурок із повітряних кульок. Ківерцівській районній бібліотеці подарували книги з історії рідного краю. Вшанували вчителів та людей похилого віку, вручивши їм подарунки.

Наша команда і надалі буде докладати максимум зусиль, щоб поліпшити соціально-економічну ситуацію в районі, інформувати виборців про результати роботи ради, фракції та партії в цілому.

Коментарі
07 Лютого 2019, 22:04
В нас в селі наш районний депутат нічого не зробив для населення.
07 Лютого 2019, 23:15
щось нечуть Бурди Дарідора...
07 Лютого 2019, 23:56
А нічого було за його голосувати. Він за 3 скликання тільки собі все робив я то знаю.
08 Лютого 2019, 14:53
І що ж він собі зробив?
08 Лютого 2019, 14:55
Як можна бути громадянами села? Громадянами країни можна бути, а села - жителями! Неуки.<br/>Що конкретно вам обіцяли і не зробили?
08 Лютого 2019, 18:25
На жаль, вже ніколи не почуємо світлої пам'яті Петра Віталійовича Бурду. Нехай буде йому Царство Небесне. А до &quot;Батьківщини&quot; у Ківерцях приходять молоді люди.
08 Лютого 2019, 22:09
співчуваю. Царство небесне...Вмів дискусувати...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024