Позашкілля, «ротація» депутатів та почесний громадянин Ківерцівщини

07 Лютого 2019, 18:14
Ірина Констанкевич 2768
Ірина Констанкевич

Нещодавно відбулось пленарне засідання позачергової 32 сесії Ківерцівської районної ради під керівництвом новообраного голови Олександра Гурського. У роботі сесії взяла участь і народний депутат Ірина Констанкевич.

На початку засідання Ірина Мирославівна, під час свого короткого виступу, привітала  всіх з пройдешніми новорічним  святами, а новообраному голові побажала плідної праці на благо ківерцівської громади.

Олександр Гурський представник політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Досвід і професіоналізм Олександра Гурського забезпечили йому підтримку майже усіх присутніх депутатів, а це вже свідчить про його авторитет і високу довіру до нього.

Після виступів депутати приступили до роботи сесії та затвердили порядок денний.

Олександр Гурський повідомив, що позачергова 32 сесія районної ради скликана відповідно до клопотання районної державної адміністрації щодо необхідності  реорганізації Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Ківерцівської районної станції юних туристів Волинської області шляхом злиття їх в Центр позашкільної освіти та розглядом бюджетних питань.

Першим розглянули питанням «Про зміни в складі депутатського корпусу Ківерцівської районної ради адже депутат Ігор Мисковець достроково припинив свої повноваження депутата районної ради, у зв’язку з обранням його депутатом до Ківерцівської ОТГ, у склад районної ради вводиться Токарчук Юрій Богданович від Народного Руху України.

Далі, депутати розглянули 20 питань відповідно до затвердженого порядку денного. 

При розгляді питання «Про реорганізацію Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Ківерцівської районної станції юних туристів Волинської області шляхом злиття в Центр позашкільної освіти», народний депутат України Ірина Констанкевич зазначила, що в період реформування  та утворення об’єднаних територіальних громад, головне не втратити здобутків позашкільної освіти. Саме позашкільна освіта дає змогу відкрити у дітей талант, закладений ще на генетичному рівні. Його потрібно зберегти, щоб  у гонитві за оптимізацією та скороченням  не втратити  дітей, а дати їм повноцінний розвиток, чому в свою чергу й сприяє позашкільна освіта.

Своїм рішенням  районна рада встановила, що  комунальний заклад Центр позашкільної освіти Ківерцівської районної ради Волинської області є правонаступником Ківерцівського районного Центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Ківерцівської районної станції юних туристів Волинської області та призначила комісію з реорганізації доручивши відділу освіти розробити статут комунального закладу Центр позашкільної освіти та інше.

Також парламентар звернулася до колег із проханням підтримати ініціативу про присвоєння звання «Почесний житель Ківерцівщини» Віктору Жовтянському, автору цілого ряду творів про Олику, який протягом багатьох років робить усе аби Олика стала туристичною перлиною Ківерцівського району. Депутати районної ради підтримали ініціативу нардепа.

Також Ірина Констанкевич звернулася із відповідним депутатським запитом щодо представлення до нагороди Віктора Жовтянського – уродженця селища Олика Ківерцівського району, українського вченого завідувача відділу плазмових процесів і технологій Інституту газу НАН України, доктор фізико-математичних наук, громадський діяч.

Віктор Жовтянський є автором понад 350 наукових праць, зокрема один із циклів присвячений проблемам енергозбереження в Україні, нагороджений Почесною грамотою Президента України (1999) та орденами «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів (2001 та 2009 рр.).

Сьогодні його громадська діяльність направлена на відновлення історичної спадщини малої батьківщини, зокрема на створення історико-культурного заповідника «Олика», який став би плацдармом для поліпшення українсько-польських стосунків і об’єднав би навколо себе родовий замок.

 








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024