Як у Кульчині голосували за перехід у ПЦУ. ВІДЕО

10 Лютого 2019, 21:54
Кульчинська громада 7497
Кульчинська громада

Дві сотні жителів села Кульчин підтримали приєдання Свято-Георгієвського храму до Православної церкви України.

Парафіяльні збори відбулися у  неділю 10 лютого на церковному подвір’ї.

Після запеклої дискусії, яка тривала близько години 201 осіб проголосували за приєдання до Православної Церкви України.

Настоятель храму отець Олександр Шмигаль, якого підтримувало трохи більше десяти однодумців, виступив категорично проти такого рішення.


«Цього разу на службі були люди, які за вісім років жодного разу не зайшли до храму, які не є кульчинцями і вони вважають себе релігійною громадою», — заявив настоятель храму отець Олександр.


Окремі особи зі сторони УПЦ МП намагалися всіляко спровокувати конфлікт між кульчинцями. Депутат Жидичинської сільської ради Тарас Висоцький закликав людей не піддаватися на провокації.


«Не ведемося на провокації. Частину цих людей ми бачимо вперше. Цей храм було побудовано кульчицькою громадою»,  — звернувся Тарас Висоцький.


Не зважаючи на рішення громади настоятель храму відмовився віддавати ключі, назвавши проведення даних зборів незаконними.
У присутності свідків храм опечатали працівники поліції.
Під час опечатування святині до громади звернувся Благочинний Ківерцівської округи  Олександр Кондратюк, який порівняв охочих приєднатися до ПЦУ з Юдою.


«Дуже шкода, що ви покрали пам'ять людей, які стояли за цей храм, людей які у 90-х роках не дали захопити цей храм богоборцям-розкольникам. Дуже шкода що уподібнюєтеся ви зраді Юди», — звернувся до присутніх протоієрей Олександр Кондратюк.


На запитання депутата Висоцького: «З ким воює Україна?» протоієрей відповів: «Україна воює сама з собою».
11 лютого представники громади вирушать до Митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який документально засвідчить передачу храму до Православної Церкви України.

Також цього дня у Жидичині підтримали перехід до ПЦУ.

Читайте також: Як у Годомичах на Маневиччині прощалися з Московським патріархатом.









 

Коментарі
11 Лютого 2019, 12:13
Як Педро сказав так і раби роблять! 27 років ходили до храму мп і нічого їм не муляло,під час війни також ходили до храму мп і знов нічого не муляло,а тут раптом Педро томаса привіз перед виборами і раби поперли клювати на його гачок Дивлюся,аж мені моторошно,що ці переходи добром для України не закінчаться,вони можуть розпалити ще й релігійну війну! Я не за путіна і не за рашку, я взагалі не відношу себе до будь якої конфесії,але дивує те,що мені говорили якщо громада переходить до пцу треба зібрати підписи в 3 екземплярах: 1 залишається в громаді,2 в пцу,3 в сбу.То ж в мене відразу питання ,а при чому тут сбу? Відповідь пцу підконтрольне сбу так само як упц мп фсб!Тому релігія це спосіб маніпулювання свідомістю людей,церква в україні не відділена від держави,як мало би бути за Конституцією! Так само як і в рашці! В чому різниця між цими церквами? А ніякої. До речі недавно і священник кп дав мені таку ж відповіть на те ж питання .Я для себе певні висновки зробив,думайте і ви всі читачі
11 Лютого 2019, 12:36
Люди схаменіться!<br/>Прочитайте текст томосу. Де ви бачили там автокефалію, незалежність?<br/>Нас знову хочуть розсварити! Нас Українців!<br/>&quot;Розділяй і володарюй&quot; - девіз нинішньої &quot;влади&quot;!!!
11 Лютого 2019, 12:47
Та,дійсно,хто читав текст томосу( а таких одиниці) той таким категоричним за ПЦУ не буде,адже там написано,що митрополит Київський має у своїх молитвах має згадувати усіх єпископів православних (НАГОЛОШУЮ УСІХ,В ТОМУ ЧИСЛІ І РОСІЙСЬКИХ,ТАК ЯК ВОНИ ТЕЖ ПРАВОСЛАВНІ) і ПЦУ є донькою Вселенського Патріархату ( тобто є залежною),про самостійність і автокефалію ні слова! Я не хочу нікого образити,але розумною людиною важко маніпулювати!
11 Лютого 2019, 14:05
сумно,що настали такі часи ,але про це було відомо ,в святому писанні написано, що буде гоніння віри от і прийшли ті лихі часи,значить не за горами &quot;страшний суд&quot; і кожен відповість за свої діяння.
12 Лютого 2019, 20:20
Ну ,які гоніння?Де ви бачили в Росії УПЦ???
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024