У Жидичині вандали три рази розбивали пам’ятник на могилі монаха

22 Лютого 2019, 17:18
У Жидичині вандали три рази розбивали пам’ятник на могилі монаха 3136
У Жидичині вандали три рази розбивали пам’ятник на могилі монаха

На цвинтарі Свято-Миколаївського жидичинського монастиря невідомі постійно руйнують пам’ятник на могилі єдиного монаха, який там похований.

Про це розповів архімандрит Костянтин Марченко, намісник Жидичинського монастиря, – пише «Перший».

Кілька років тому частину нового сільського кладовища у cелі Жидичин віддали під поховання монахів. Нині там усього дві могили. Одна з них – ієродиякона Даміана, друга – переселенки зі Сходу, з Макіївки Ганна Рубан, яка померла на Волині, через відсутність родини її похованням опікувався монастир.

За словами отця Костянтина Марченка, уже втретє за рік пам’ятник на могилі монаха хтось руйнує: просто збиває хреста. На розбитому пам’ятнику до опадів було видно слід ноги.

На думку намісника монастиря, така ситуація – наслідок протистояння патріархатів. Жидичинський монастир належав до УПЦ КП, нині ПЦУ.  

«Навряд чи вандали будуть їхати сюди три рази. Якщо чесно, то це все оте кляте розділення. Просто людей стравлюють і все. Тут ще було видно слід ноги… Іноді думаю: знаєте мультфільм такий «Ну, постривай!»? Там був такий бегемотик... Вовк із зайцем все руйнували йому, а він відбудовував. Так ми себе часто такими бегемотиками й відчуваємо. Ну нічого. Це виховує в нас смирення. Такий собі тренінг», – каже Костянтин Марченко.

Читайте також: У Жидичині проголосували за перехід до ПЦУ

 



Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024