У Жидичині відбувається ревізія церкви: прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати печінки»

22 Лютого 2019, 20:24
У Жидичині відбувається ревізія церкви: прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати печінки» 3697
У Жидичині відбувається ревізія церкви: прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати печінки»

У селі Жидичин представники ревізійної комісії, утвореної рішенням зборів релігійної громади, у супроводі поліції зайшли у місцеву Свято-Миколаївську церкву.

Як повідомила голова ревізійної комісії, місцевий краєзнавець Іраїда Майданець, наразі комісія перевіряє і описує матеріальні цінності, – пише «Перший».

Нагадаємо, на зборах релігійної громади у Жидичині 17 лютого жидичинці проголосували за перехід сільського храму до Православної церкви України

Сьогодні, 22 лютого, близько 16:00 до храму прийшло близько двох сотень членів релійної громади. Вони стоять під храмом, не заходячи в нього, доки ревізійна комісія не закінчить роботу. Співають релігійних пісень.

Перед тим ініціативна громада завітала до хати місцевого священика УПЦ МП Володимира Гелети з вимогою віддати ключі від храму. Той відмовився це робити.

Як розповів «Першому» мешканець села Валерій Шевчук, до храму також прийшло до 40 жидичинців, прихильників УПЦ Московського патріархату. «Вони намагалися перешкодити праву ревізійної комісії зайти у храм» – розповів Валерій Шевчук, який головував на зборах релігійної громади у минулу неділю.

Також ,як розповіла місцева мешканка Ольга Бондарук, з боку прихильників УПЦ МП звучали образи і реальні погрози. «Замки вони ріжуть! Я їм усім завтра печінки повирізаю!» – кричав мій односельчанин Вітя Дужич», – розповіла Ольга Бондарук.

Також, стверджують мешканці села, до храму під’їхало близьо півсотні немісцевих прихильників УПЦ МП.  Між ними було близько 10 священиків УПЦ МП. Вони намагаються перешкодити роботі ревізійної комісії і хочуть увірватися у храм.

Члени релігійної громади села Жидичин заявлять, що ситуація напружена і закликають усіх односельчан «не піддаватися на провокації немісцевих прихильників УПЦ Московського патріархату».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024