Жидичин: серед ночі священик відкрив вогонь по людях з рушниці

23 Лютого 2019, 08:48
Протоірей з Жидичина Володимир Гелета 7192
Протоірей з Жидичина Володимир Гелета

У ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму. При цьому він вигукував: «Пацани, стріляю наповал!».

Про це виданню «Перший» розповів один з очевидців події, ветеран полку «Азов» Андрій Д’яченко.

Нагадаємо, напередодні Володимир Гелета погрожував «повирізати печінки», тому що в місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП намагалися перешкодити цьому, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

«Вийшов і почав стріляти»

Андрій Д’яченко розповів: «Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви. Аби прихильники УПЦ МП не робити якихось провокацій, не було спроб відібрати храм. На подвір’ї церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, аби грітися.  

Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 людей. Поряд – будинок священика. Засвітилося світло, вийшов Володимир Гелета. Почав кричати щось типу «я вас усіх повбиваю», «я буду стріляти на ураження», «чого ви прийшли в мою церкву» і тому подібні фрази.

Спочатку ми не звертали уваги – ну людина на нервах...

Але потім він почав стріляти. Стріляв з гладкоствольної рушниці дробом. Вистрілив один раз – люди заховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли.

Я чув як дріб бився об машини, об покрівлю храму. З того роблю висновок, що стріляв він не в гору, а в бік людей.

Ще трохи покричавши, священик пішов у хату. Швидше всього він був п’яний.

Ми викликали поліцію. Поліцейські пішли до нього в хату. Після того він закрився і не більше виходив.

Уся пригода тривала десь близько 30 хвилин» - розповів Андрій Д’яченко.

«Пацани, стріляю наповал!»

Виданню перший очевидці налади відео, на якому зафіксований шматок цього інциденту. 

Зокрема на цьому можна розібрати слова священика, який кричить:

«Пацани, стріляю наповал!», «Даю годину!» а «Наповал всіх!»

Також інформацію поширив ще один очевидець події, місцевий житель Тарас Висоцький у соціальній мережі.

«Увага, надзвичайна подія - по нас стріляли з вогнепальної зброї!!!

О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати".
Було зроблено 4 постріли. 

Розцінюємо дані дії, як посягання на життя і здоров'я громадян. Хлопці, з якими ми чергували реально чули свист куль над головами.

Пригадались розстріли під час Революції Гідності. В страшному сні таке би не наснилося. 
На щастя, ніхто не постраждав. 

Було зроблено дзвінок на 102. На місці працює слідчо-оперативна група.

Також вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. На щастя, пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Продовжуємо чергування разом з працівниками поліції задля забезпечення законності та правопорядку, а також мирного врегулювання ситуації та уникнення провокацій.

Потребуємо допомоги та підтримки!!!»

2

 

Коментарі
23 Лютого 2019, 12:56
Ну а мпшні бабки все одно будуть за цього п‘яницю. Їм же в очі мочись скажуть божа роса.
23 Лютого 2019, 13:28
На відео немає пострілів,лише погрози!
23 Лютого 2019, 14:11
Не зрозуміло хто говорить, пострілів не чути , но заголовок який над статтею.
23 Лютого 2019, 15:19
Ахаа)) священик видно вина перебрав...проблема більшості священників в тому, що вони думають що це їх церкви, бо вони там служать...я там служу це моя церква, ми туди ходимо це наша церква...як церква може комусь належати...церква для всіх бажаючих, ідуть до Бога,не до громади, не до свщеника...як що мусильманин захоче зайти, чи адвентист то його не пустять навіть)..жах просто...ще і Богом прикриваються, богохульники...атеїсти блище до Бога ніж цей цирк з клоунами...
23 Лютого 2019, 15:41
Правельно зробив!
23 Лютого 2019, 17:08
Тоня ти дура
24 Лютого 2019, 13:31
Стріляв чотири рази в людей, а розстріляв Храм Божий слуга диявола.Весь Храм пошкодив дробом,скрізь дірки.Піп-іуда живе в Україні і стріляє в українців.Дивітся, яка в нього бандитська харя. Ось Вам і істинне злочинне нутро попів московського путінархату.<br/>І не треба іуди захищати цього демона.Не хочете бути людьми шуруйте в Россію до путінарха Кирила разом з московськими попами.&quot;Руській мір&quot; чекає вас.А цей &quot;Мефістофель&quot; посидить 5 років в тюрмі,а можливо попроситься в дурку.
24 Лютого 2019, 20:47
Шкода,що в цервах Бога немає,як попи мп так і новоствореної пцу не є священослужителями,а набивачами власних кишень,переконалась на власному досвіді....Шкода,що розбірки,прокльони,бійки відбуваються на території церков,бруд ллється як з однієї сторони так і з іншої і це не тільки в Жидичині! Люди добрі,як потім туди заходити,якщо Бога звідти вигнали?
24 Лютого 2019, 22:59
у всьому винувата влада . яка доводить людей до такого відчайдушного стану , скільки років молилися , намолювали храми , спасали душі , служили Богу перш за все, а зараз хочуть зробити , що цих людей зовсім немає , нехай дивиться весь світ і константинополь , що до чого вони довели нашу країну , коли розкольників визнали , а канонічних священників і прихожан , які їх підтримують зовсім не рахують за людей.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024