Всім учасникам конфлікту в селі Жидичин нададуть правову оцінку, – прокуратура

23 Лютого 2019, 23:13
Всім учасникам конфлікту в селі Жидичин нададуть правову оцінку, – прокуратура 3244
Всім учасникам конфлікту в селі Жидичин нададуть правову оцінку, – прокуратура

Прокуратура розслідуватиме події у Жидичині.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Волинської області. 

За заявами громадян щодо подій, які відбувалися вночі 23 лютого 2019 року на території Свято-Миколаївського храму в селі Жидичин Ківерцівського району, розпочате досудове розслідування про погрозу вбивством (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 129 КК України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Маневицька місцева прокуратура, старшим групи прокурорів призначили заступника керівника місцевої прокуратури. 

Нагадаємо, уночі 23 лютого, настоятель храму, погрожуючи вбивством, чотири рази вистрілив у напрямку громадян, прихильників Української православної церкви, які на громадських засадах охороняли культову споруду, з мисливської рушниці ТОЗ-63.

В ході розслідування буде надано оцінку діям усіх учасників подій, а також діям працівників поліції, адже конфлікт на міжконфесійному ґрунті в селі не новий. Розслідування кримінального провадження за фактом вчиненої священиком стрілянини на території Свято-Миколаївського храму в Жидичині перебуває на контролі в прокуратурі області, – зазначають правоохоронці. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024