Ківерчани долучилися до флешмобу «Спілкуйся нарівні»

24 Лютого 2019, 12:06
Ківерчани долучилися до флешмобу «Спілкуйся нарівні» 1827
Ківерчани долучилися до флешмобу «Спілкуйся нарівні»

У Ківерцях відбувся захід з особливими дітками у рамках флешмобу «#Спілкуйся_нарівні», який започаткував наприкінці грудня 2018 року голова ОДА Олександр Савченко. 

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Захід відбувся 22 лютого. Прийнявши естафету від першого заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Киричука, голова Ківерцівської райдержадміністрації Валерій Ткачук, спільно зі своїми заступниками та керівником апарату РДА, запросили дітей до справжнього весняного дійства – посадки кімнатних рослин.

Директор ресурсно-інклюзивного центру Наталія Мрочко представила діткам та їх батькам гостей, які завітали до установи, запросила до слова голову РДА Валерія Ткачука.

Валерій Євгенович, привітавши усіх, розповів про благодійний флешмоб «#Спілкуйся_нарівні», який нині триває на Волині, до якого долучаються і ківерчани. Він зазначив, що таку добру справу започаткував голова ОДА Олександр Савченко. В рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізує Фонд Порошенка у співпраці з Міністерством освіти і науки України, за ініціативи Марини Порошенко, на Волині, як і в усіх регіонах України створили мережу ресурсно-інклюзивних центрів.  Ресурсні центри покликані надавати психологічну допомогу дітям з особливими потребами, оцінювати їх стан, а також супроводжувати дитину протягом всього її навчання. У цей день працівники РДА разом з вихованцями Ківерцівського ІРЦ посадили кімнатні квіти, які стануть подарунками мамам до весняного свята.

Знайомство з дітлахами відбулось в ігровій формі. Вчитель-логопед Оксана Вічелковська запросила присутніх у коло. Під музичний супровід хлопчики, дівчатка та дорослі виконували запропоновані вправи. Далі поділилися групками і розійшлися по локаціях, де на столиках було все необхідне: квіткові горщики, в лоточку – грунт, квіти для посадки, лійка з водою, необхідний інвентар та рукавички…

З захопленням діти взялися до справи, а керівники району розповідали, як пересадити кімнатну рослину – крок за кроком.

«Щоб витягнути рослину з свого первісного горщика, переверніть його на бік і постукайте. Якщо рослина не зрушиться з місця, то можете натиснути на дно горщика, щоб послабити коріння або акуратно просуньте ніж навколо внутрішньої сторони горщика, намагаючись не пошкодити коріння,  - Частково заповніть новий горщик землею. Поставте в нього кімнатну рослину, а потім заповнюйте боки вазона землею. Утрамбуйте землю вниз пальцями, особливо з боків горщика.  Підлийте водою. Додайте ще землі, якщо це необхідно», – навчав малих помічників Валерій Євгенович та його колеги по роботі.

 Результатом спільної роботи стали чудові квіткові дарунки мамам та позитивні емоції. Діти пообіцяли доглядати за рослинами. П

Керівники району кожному учаснику масйтер-класу подарував солодощі та горнятка на згадку про спільну добру справу і передав «естафету добра» голові Маневицької РДА Андрію Линдюку.

 

 













Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024