У Волинській ОДА розробили програму з відродження Олицької спадщини

25 Лютого 2019, 16:26
У Волинській ОДА розробили програму відзначення 150-річчя Лесі Українки 1402
У Волинській ОДА розробили програму відзначення 150-річчя Лесі Українки

В облдержадміністрації розробляють сім проектів нових регіональних програм, спрямованих на розвиток Волинської області.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

У 2018 році в області діяли 41 регіональна цільова програма. Для 23-ох із них було передбачено бюджетні асигнування на суму близько 112 мільйонів гривень. Станом на 1 січня 2019 року освоїли близько 107 мільйонів, що становить 96% від передбачених коштів. Про це стало відомо під час наради з питань підготовки проектів нових програм та проектів змін до існуючих програм, які передбачається винести на розгляд засідання чергової сесії обласної ради, яку проводив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко 25 лютого.

Зокрема, структурні підрозділи обласної державної адміністрації розробили сім проектів нових регіональних програм. А саме: департамент економіки та європейської інтеграції розробив Обласну програму відродження історико-архітектурної спадщини смт Олика Волинської області на 2019 – 2024 роки. Натомість, управління містобудування та архітектури розробило три програми: Програму заходів до 150-річчя з нагоди Дня народження Лесі Українки, Регіональну програму розроблення планувальної документації в області на 2019-2021 роки та Регіональну цільову програму створення та впровадження містобудівного кадастру Волинської області на 2019-2021 роки. Окрім того, департамент соціального захисту населення – Регіональну програму підтримки учасників антитерористичної операції/ООС та членів їх сімей на 2020-2022 роки. А управління охорони здоров`я – Регіональну програму для дітей з проблемами слуху на 2019-2021 роки та Регіональну програму для дітей «Цукровий діабет» на 2018-2020 роки.

За словами директорки департаменту соціального захисту облдержадміністрації Оксани Гобод, у 2018 році завершився строк дії однієї з основних Регіональних цільових програм, а саме Програми соціального захисту населення на 2015-2018 роки. Відтак, департаментом розроблена нова Регіональна цільова програма соціального захисту населення Волинської області на 2019 – 2022 рр.

«Усі зміни ми вже внесли та подали на розгляд обласної ради. Зміни до даної програми заключаються у внесенні ще одного пункту, а саме виділення коштів на оплату житлово-комунальних послуг бійцям-добровольцям. Ми пропонуємо обласній раді виділити 300 тисяч гривень на ці потреби», – зауважила посадовиця.

Окрім того, до низки окремих діючих програм були розроблені проекти змін. Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко разом із учасниками наради обговорили зміни та нові програми. Заступник голови обласної державної адміністрації Денис П`ятигорець запропонував долучати компетентних депутатів обласної ради до аналізу розроблених програм, аби вони мали можливість розібратися у суті проблем області та можливостей їх вирішення.

Таким чином, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підсумував: «Усі розроблені структурними підрозділами обласної адміністрації проекти та зміни до проектів регіональних програм повинні бути добре вивчені та проаналізовані фахівцями. Ми їх допрацюємо та у встановленому порядку запропонуємо розглянути депутатам обласної ради. Маємо розробити програми так, аби вони дійсно працювали на благо волинської громади».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024