У Ківерцях говорили про боротьбу з африканською чумою свиней

26 Лютого 2019, 17:42
У Ківерцях говорили про боротьбу з африканською чумою свиней 1733
У Ківерцях говорили про боротьбу з африканською чумою свиней

У Ківерцівській РДА відбулося засідання протиепізоотичної комісії з ліквідації африканської чуми свиней.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

В засіданні брали участь члени комісії, завідуючі державними установами ветеринарної медицини району, запрошені, користувачі мисливських господарств, голови Цуманської, Ківерцівської ОТГ та сільських рад.

На зустрчі говорили про виконання плану заходів з локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території «Горинь» Ківерцівського району та посилення заходів з недопущення розповсюдження захворювання на території району.

Начальник Ківерцівського районного управління Держпродспоживслужби Петро Плоднік розповів, що зі спеціалістами ветеринарної медицини проводиться відповідна робота щодо локалізації та ліквідації АЧС на території «Горинь». Спеціалісти ветеринарної медицини району проводять подвірні обходи підсобних господарств в населених пунктах зони спостереження, провели зібрання селян в населених пунктах Грем’яче, Яківці, Скреготівка, Холоневичі, Знамирівка, Берестяне, Городище, Сильне, Клубочин. Серед населення району продовжують роз’яснювати інформацію щодо недопущення занесення та розповсюдження АЧС в господарства, які утримують свиней незалежно від форми власності. Хворих та підозрілих на захворювання тварин не виявили.

Єгер «Горині» повідомив, що в зоні спалаху та захисту переміщення диких свиней не спостерігалось, диких кабанів живих чи їх трупів не виявили.

Комісія прийняла рішення щодо забезпечення виконання плану заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней, який передбачає знищення всіх диких кабанів, відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.

Читайте також: На Ківерцівщині відстріляють диких кабанів через африканську чуму

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024