У Ківерцівському районі зафіксовано нові випадки захворювання на кір

05 Березня 2019, 11:04
Кір 1529
Кір

За даними закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстровано 1214 випадків кору. Захворюваність поширена на території усієї області.

Вперше в нинішньому році відбувається стабілізація епідемічної ситуації з кору із тенденцією до зниження захворюваності.

Про це інформує ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За останній тиждень зареєстровано 110 випадків хвороби проти 119 попереднього тижня. Відтак, щоденно фіксується від 8 до 20 захворілих. Продовжують виникати спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та у побуті. Проте, вони не набувають великого поширення.

За останній тиждень захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась порівну. Серед дорослих захворілих 51% — це працююче населення. За останній тиждень захворювання зареєстровано серед медиків, працівників освіти (по 4 особи), працівників сфери обслуговування (3 особи).

За попередній тиждень найбільше хворих зафіксовано в м. Луцьку (26 осіб), Луцькому районі (17 осіб), Горохівському (13 осіб), Ковельському, Ківерцівському районах (по 8 осіб), в інших районах – від 7 до 1. У Турійському, Маневицькому, Любешівському районах захворюваність не реєструвалась.

На контролі знаходиться виконання протиепідемічних заходів у 15 активних спалахах кору: в Іваничівському та Луцькому районах (по 4 спалахи), у Луцьку (2 спалахи), Камінь – Каширському, Ківерцівському, Горохівському, Ратнівському районах та м. Володимир – Волинський (по 1 спалаху). 9 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 5 – в побуті, 1 – на підприємстві.

Зазначають, що область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39