Проект із Ківерцівщини потрапив до резервного списку фінансування ДФРР

07 Березня 2019, 15:06
Проект із Ківерцівщини потрапив до резервного списку фінансування ДФРР 2834
Проект із Ківерцівщини потрапив до резервного списку фінансування ДФРР

Для Волині у 2019 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачили 235 мільйонів 582 тисяч гривень, з яких загальний фонд складає 204 мільйони 867 тисяч гривень, спеціальний – 30 мільйонів 714 тисяч гривень.

На сьогодні вже завершили незалежне оцінювання усіх інвестиційний проектів, які пропонувались до фінансування, тож у стінах ОДА сьогодні, 6 березня 2019 року, за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, під час засідання члени комісії розглянули результати оцінювання проектів та погодили попередній перелік об’єктів, що можуть фінансуватися у 2019 році за кошти ДФРР, аби подати його Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, усі програми (проекти), які можуть фінансуватися за кошти ДФРР, проходять конкурсний відбір на сайті Мінрегіону. Для цього, кожен член регіональної комісії заходив на сайт та голосував за той чи інший об’єкт, роблячи свій вибір.

Слід зауважити, що цьогоріч у Мінрегіоні в пріоритеті ті проекти, які є перехідними і ті, що вдасться завершити у 2019 році. Тому минулого засідання комісія вже затвердила 17 об’єктів на суму 197 млн 710 тис. грн. Сьогодні ж між переможцями розподіляли ще 37 млн 871 тис. грн.

Як повідомила заступник директора департаменту - начальник управління стратегічного планування, маркетингу та бізнес-клімату Вероніка Бальбуза, оцінювання інвестиційних проектів здійснювалося усіма 16 членами комісії та проводилося виключно на онлайн-платформі. Усього до уваги представили 123 проекти за сімома напрямками.

Один із напрямів – «Волинське село», у якому оцінювали 17 інвестпроектів.

До резервного списку включили такі: «Пілотний проект організації системи сприяння виробництву та реалізації органічної плодово-ягідної продукції як інструмент розвитку ринкових відносин у сільській місцевості» та «Реконструкція каналізаційних очисних споруд селища Цумань Ківерцівського району Волинської області».

Читайте також: Повідомили,скільки коштів отримає Ківерцівщина на реалізацію інвестиційних проектів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024