«Чесне майбутнє, а не мародерське»: як Гриценко агітував у Луцьку

12 Березня 2019, 15:00
Анатолій Гриценко 1229
Анатолій Гриценко

Кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко пообіцяв дешеві ліки, зарплати у 800 євро та генпрокурора, від прізвища якого здригаються. А ще просив не продавати свій голос за купюри, на яких кров солдата.

... У Луцьку біля «Променя» надвечір понеділка 11 березня було людно. А все тому, що до лучан у гості завітав кандидат на пост Президента України від політичної партії «Громадянська позиція». Для зустрічі з Анатолієм Гриценком орендували цілий кінозал. Уже за півтори години до події у приміщення почали сходитися охочі послухати програму кандидата на пост Президента України та поставити йому кілька запитань. Все ближче до початку в залі не було де присісти. Загалом, було понад 900 людей, - кажуть у штабі.

«Дєвочкі, проходьте вище», – мовив до старших жіночок чоловік, очевидно, відповідальний за розсажування гостей.

«За дєвочок спасіба», – пролунала відповідь.

«Проходьте, проходьте, зараз ще балкончик відчинять, сядете і все будете бачити», – продовжував направляти людей у залі чоловік у чорному.

Читайте також: Чому прихильники Гриценка працюють у виборчому штабі безкоштовно



Ще кілька хвилин і початок, всіх присутніх попросили перевести телефони у режим «без звуку».

Залунала музика і під оплески зустріли кандидата Анатолія Гриценка.

«Як весняний настрій у дівчат? Трошки ще зима бореться, так і влада бореться, яка там на горі на крові заробляє. Про це дізнався весь світ, це те, що здригнуло людей:  солдат в окопах, їхніх батьків, які сплачують податки, військовий збір п’ять років, і тільки тепер почули, що там насправді відбувається», – розпочав спітч Анатолій Гриценко.

Кандидат-військовий нагадав, що за неписаними законами будь-якої армії, солдат груддю захищає свого командира в бою, і навпаки.

«Та чи буде солдат захищати такого головнокомандуючого в бою, який свої зірки заробляє на крові військових?», – задає риторичне питання Гриценко.

Читайт також: Чому Президентом України має бути військовий



Тоді політик взявся пояснити, що у Луцьку, як і по всій Україні, хочуть скупити голоси. Водночас паспортні дані виборців, які легковажать своїм рішення за винагороду, згодом потраплять у податкову.

За словами Гриценка, після виборів людей ще й закошмарять  справами за хабарництво та позбавлять субсидій. Він закликав задуматися людей, чи варто брати ті купюри, на яких кров солдата.

«Якби не було важко, не продавайте свій голос. Тому що це продається майбутнє тих солдатів, які ще живі. Я думаю, ви повинні це чітко усвідомити. Тоді весна буде нормальною», – пояснив Анатолій Гриценко.

Кандидат у Президенти наголосив, що йде на один термін, адже п’яти років достатньо, щоб показати результат.

«Я представив свою програму і команду людей, які підуть зі мною. Наступним Генпрокурором України має стати Давід Сакварелідзе – молодий, енергійний, на відміну від нинішнього кума-балаболки, який має юридичний диплом і освіту за кордоном. Він точно не буде миритися з корупцією не тільки в прокуратурі. Думаю, що багато хто здригається, чуючи це прізвище. Я не боюся давати шанс молодим», – зауважив Анатолій Гриценко.



Кандидат у Президенти додав, що всі люди з перших днів, з перших кадрових призначень відчують, що кожний новий тиждень стає чистішим, чеснішим, відповідальнішим.

«Я батько чотирьох дітей, і хочу, щоб всі, мами й тати, які тут сидять, були впевнені, що в нашій країні є шанс для наших синів і дочок себе реалізувати. А не їхати в Польщу, Італію, Португалію, і не дай, Боже, в Москву», – наголосив Гриценко.

Індикатором успіху команди Анатолія Гриценка стануть зарплати у 800 євро, вдвічі дешевші ліки. Політик каже, що він зі своє командою хоче, аби народжувалося більше, ніж помирало, поверталося більше, ніж виїжджало. На переконання кандидата, тільки тоді країна відбудеться.

«Якщо ми втратимо шанс 31 березня, то вже буде все одно кого вибирати. 31 березня ми повинні обрати собі чесне майбутнє, а не мародерське, ось і все. І такий шанс є», – підсумував свій виступ Анатолій Гриценко.

Далі лунали запитання з залу. Гості цікавилися про падіння культурних і моральних цінностей в Україні, що Гриценко робитиме для чорнобильців, про законність видобування бурштину та інших корисних копалин на території Полісся та ін.


Читайте також: Віддано служити людям може лише чесний президент Анатолій Гриценко, не залежний від олігархів і корупції

Зокрема й запитали, яка перспектива забезпечення житлом військовослужбовців-пенсіонерів. На це Анатолій Гриценко відповів, що сьогодні, на жаль, ніяка.

«Але це питання можна вирішити. Коли наша команда прийшла у 2005 році, то за неповних дев’ять місяців ветерани отримали 6 537 квартир. Зараз у вісім-дев’ять разів менше. Ми показали, що це можливо. Ми зробили прозорими черги, щоб ніхто нікого за хабарі не проштовхував. Держава дбатиме про солдата не тільки тоді, коли він служить, а й тоді, коли стає ветераном», – пояснив Гриценко.

Кандидата також запитали щодо його бачення розвитку охорони здоров’я.

«Буде страхова медицина, але тут головне, загальний підхід до реформи. Все те, що було позитивне при попередніх урядах, збережемо. Там, де непродумано, буде уточнено. Там, де погіршено, буде зупинено. Я в програмі написав, що відновимо контроль держави за якість ліків, а за підробку медикаментів буде кримінальна відповідальність...», – не закінчив свою репліку Гриценко, адже телефонний дзвінок у залі перебив його.


«У кого там телефон грає? Якщо ми хочемо, щоб влада була відповідальною, щоб Президент був відповідальний, то треба починати з себе. Я починаю з себе, поставив телефон у режим «без звуку», він задзвонить лише за десять хвилин до завершення. Тому, будь ласка, виключіть звук, у кого ще ввімкнений. Повинні владу тримати за горло, але самим показувати зразок», – відійшов від теми Анатолій Гриценко.

І продовжив далі.

«Я записав у програмі, що вартість ліків зменшимо вдвічі, і це не популізм. В Австрії чи Німеччині вдвічі дешевші при їхніх то зарплатах. А в нас ця мафія фармацевтична ніяк не наїсться. Тому ми наведемо порядок. І останнє, не будуть виписувати рецепти, що купити в аптеці, і ще й в якій і назви ліків писати. Ми заборонимо це, писатимуть тільки хімічну формулу ліків, як це роблять за кордоном. І люди куплять їх там, де їм зручно. Ніхто не зароблятиме на медикаментах. Ліки – це не товар, це здоров’я і життя людини», – пояснив політик.

Також в Анатолія Гриценка поцікавилися, як він ставиться до створення ПЦУ. Кандидат відповів, що отримання Томосу Україною після стількох страждань і поневірянь, – це правильно і чесно, абсолютно справедливий історичний акт.

Читайте також: Передвиборчі дебати і ток-шоу на Суспільному: як вони відбуваються та чому важливі

«Я сподіваюся, що ми будемо мудрими, і владики будуть мудрими. Я не питаю, хто ходить до якої церкви. Поважаю право кожного обрати свій шлях до Бога. На посту Президента я гарантую, що права всіх, незалежно від віри сповідання, будуть захищені. Бо це всі громадяни України», – відповів Анатолій Гриценко.

«Як будете перемагати в другому турі?», – вигукнув хтось із залу.

«Впевнено!», – усміхаючись мовив Гриценко.

І зі словами «Слава Україні!» та під Державний гімн Анатолій Гриценко зійшов зі сцени.

Анна МАНЮХІНА

ФОТО Олесі САЄНКО

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024