У Луцьку відкрили Арт-хостел «Адреналін»

15 Березня 2019, 12:45
У Луцьку відкрили Арт-хостел «Адреналін» 1471
У Луцьку відкрили Арт-хостел «Адреналін»

Новий заклад може одночасно розмістити сотню і одного гостя. 

Арт-хостел «Адреналін» запрацював 15 березня в однойменному культурно-розважальному центрі за адресою Карбишева, 1. Напередодні приміщення освятили. 

ІДЕЯ

Потреба подібного хостелу у Луцьку назріла давно. Не тільки з тієї причини, що у місті не вистачає бюджетного і комфорного закладу для ночівлі, де може одночасно розміститися велика група осіб. А ще сам Адреналін Сіті – потужна локація, де постійно є великий потік відвідувачів. Насамперед, це – спортсмени, які прибувають на різноманітні змагання, що відбувають на адреналінівській «Спорт-Арені». Кінокомлекс часто приймає гостей бізнес-форумів, у дитячі заклади приїздять сім’ї з інших міст, а з відкриттям Музею сучасного українського мистецтва Корсаків з'явилося ще й чимало туристів, які не проти заночувати у Луцьку. 

До створення такого закладу у культурно-розважальному центрі спонукала й потреба покращити енергозбереження колишньої заводської будівлі. 

«Ми ходили навколо комплексу з тепловізором і шукали, де є витік тепла. От і знайшли таке проблемне місце. Віктор Іванович Корсак (голова директорів VolWest Group – ред.) на ходу видав ідею: треба хостел відкрити. Так, від ідеї до реалізації пройшло три місяці», – поділилися директорка «Адреналін Сіті» Галина Шотік.

Читайте також9 років Адреналін Сіті у дев’яти картинках

Команда VolWest Group
Команда VolWest Group

НОМЕРИ І ЦІНИ

У хостелі «Адреналін» є 101 ліжкомісце, а номери – дво-, три-, чотири-, шести-, восьми-, десяти-, дванадцяти-, та чотирнадцятимісні. 

На першому поверсі закладу розташована так звана «готельна зона» з кімнатами на два і три ліжка, у яких є повноцінні санвузли, телевізори, кондиціонери. Вартість місця у такому номері коштує наразі 250 гривень.




«Ми передбачаємо, що такі номери будуть комфортними для ночівлі сім'ям. Батьки можуть розташовуватися з дітьми у сусідніх кімнатах», – пояснює кураторка проекту Альбіна Освіцінська.

На другому поверсі – типовий хостел європейського зразка. Багатомісні номери, туалети, душові кімнати і кухня загального користування. Крім багатомісних номерів, є і кімнати на два ліжка. Так зробили, аби тренерам, які супроводжують спортивні команди, була можливість ночувати окремо. Вартість таком номерів – від 135 гривень.


Усі приміщення в Арт-хостелі мають підлогу з підігрівом, безкоштовний Wi-Fi. 


У хостелі тепла підлога
У хостелі тепла підлога

БОНУСИ

Концепцію для хостелу обрали мистецьку, яка не має аналогів в Україні. В інтер'єрі стилю лофт логічно вписалися твори сучасних українських художників.

Експозицію «Українське мистецтво: образ і час», у якій зібрані оригінальні полотна від митців з майже усіх регіонів України, підготувала команда Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Наприклад, Луцьк представлений творчістю відомого художника Миколи Кумановського. 


Як сказала натхнениця Музею Леся Корсак, мистецтво із пафосних закритих приміщень нині іде до людей, а сьогодні воно поселилося у хостелі, гості якого зможуть отримати ще й естетичне задоволення. Оскільки концепція закладу є унікальною, то інвестиційна група VolWest Group, яка профінансувала створення Арт-хостелу, уже задумалася про відкриття такої мережі по всій Україні. 

Альбіна Освіцінська та Леся Корсак
Альбіна Освіцінська та Леся Корсак


Отці під час освячення теж задумалися куди йде сучасне українське мистецтво
Отці під час освячення теж задумалися куди йде сучасне українське мистецтво

Підтримку у харчуванні гостей надаватиме арт-кафе «Стоп-кадр», яке розташоване по сусідству. На всяк випадок у КРЦ працюють ще спорт-кафе «Десять дерунів» у боулінг-клубі, кіно-кафе, піцерія та експерс-маркет Spar. 

Адміністрація також готує пакет знижок на послуги усіх закладів  «Адреналін Сіті»: дитячі розваги для будь-якого віку, кінокомлекс, картинг, боулінг, батути для дорослих тощо. 






 

Наталія ПАХАЙЧУК

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024