Ірина Констанкевич розповіла про видатних волинянок, родину та роль Ігоря Палиці в її депутатській кар’єрі

18 Березня 2019, 16:00
Ірина Констанкевич розповіла про видатних волинянок, родину та роль Ігоря Палиці в її депутатській кар’єрі 1867
Ірина Констанкевич розповіла про видатних волинянок, родину та роль Ігоря Палиці в її депутатській кар’єрі

Днями у Луцьк приїхали понад чотири десятки жінок зі східних та південних областей України в рамках реалізації проекту ініційованого ГО «Українська основа».

За словами координаторки студії «Жіночої політичної взаємодії» Соломії Бобровської перший етап проекту тривав у місті Краматорську, другий – у Миколаєві. Наразі у Луцьку – фінальний. Через зміну локацій намагаються познайомити учасниць з різними містами та кращими практиками місцевого самоврядування.

Мета проекту – підвищення жіночої активності у політичному житті та підготовка до участі у місцевих виборах 2020 року. Учасницями проекту є громадсько-активні жінки зі східних та південних областей України. Координатори проекту намагаються познайомити учасниць з різними містами та кращими практиками місцевого самоврядування.

На Волині в рамках проекту «Жіноча політична взаємодія» відбулася зустріч учасниць проекту із народними депутатом від УКРОПу Іриною Констанкевич.

Година захоплюючої розмови пролетіла на одному диханні. Поговорили про все: видатних волинянок – Лесю Українку, Оксану Забужко, Ларису Івшину, Олену Левчанівську, про владу, місцеве самоврядування, політику та роль жінки у політиці.

Ірина Констанкевич розпочала свою політичну кар’єру із депутатки Луцької міської ради, потім була обрана у Волинську обласну раду, а нині вона працює у Верховній раді України.

Нардеп наголосила, що ніколи не планувала йти в політику, однак час і життя вносить свої корективи. А поштовхом брати ініціативу у свої руки і щось змінювати та яскравим прикладом політика і державного діяча для неї є голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, адже його досвід величезний, а думка є важливою для багатьох авторитетних політиків.



 

«Безпосереднім мотиватором до ширшої громадської, суспільної, а згодом і політичною діяльності був Ігор Палиця. Для значної кількості людей, які згодом стали однопартійцями, депутатами різних рівнів і Луцької міської ради, і районних, і обласної, і Верховної ради. Однозначно, його особистісний приклад суспільно значущої роботи, політичного авторитету, харизми стали консолідуючим фактором для нашої партії на Волині. Та й зрештою в Україні. Це, так звані, лідерські якості. Вони є і це 90% успіху», – розповідає Ірина Констанкевич.

Цікавились учасники проекту, чи попри таку зайнятість (Ірина Констанкевич не тільки активно працює в парламенті, а й побувала чи не у всіх селах свого виборчого округу), вистачає часу на родину.


 

«Моя родина – це моя команда. Маю повне розуміння та підтримку від чоловіка та дітей, від батьків. Тож якщо говориться, що кухня – це справа жіноча, то у нашій родині кухня стала справою кожного, тобто хто перший приходить додому, той і готує вечерю», – посміхається Ірина Констанкевич.

Нардеп розповіла, що з чоловіком часто консультується із юридичних питань (чоловік Микола Сорокопуд, відомий на Волині адвокат, – ВН).

Цього дня до Ірини Констанкевич, яка є яскравим прикладом того, які саме мають бути депутати було безліч питань, зокрема, що стосувалося відвідуваності депутатами сесійних засідань, чим потрібно керуватися, коли обираєш партію від якої хочеш балотуватися, відповідальності політиків перед громадою, що їх обирає, мовне питання і багато іншого.

Зокрема, директорка школи із Одеси Тетяна подякувала за позицію нардепа у відстоюванні української мови та наголосила, що в питанні мови не треба поступатися.

Варто зауважити, що жодне із запитань присутніх не залишилось без відповіді, а на завершення обмінялися подарунками та зробили спільне фото на згадку.







 

 

Коментарі
18 Березня 2019, 20:08
Всі пані гарні! Але не личить ноги закладати.як американські ковбоі...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024