«Указ Порошенка про покращення захисту чорнобильців діє тільки на папері», – Ірина Констанкевич

19 Березня 2019, 09:00
Ірина Констанкевич: «Указ Порошенка про покращення захисту чорнобильців діє тільки на папері» 2050
Ірина Констанкевич: «Указ Порошенка про покращення захисту чорнобильців діє тільки на папері»

Уряд повинен збільшити фінансування програми щодо забезпечення соціального захисту чорнобильців, а також підвищити пенсії військовим та цивільним ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявила нардеп від УКРОПу Ірина Констанкевич.

«Збільшення фінансування програми щодо забезпечення соціального захисту чорнобильців на 69 мільйонів гривень порівняно з 2018 роком є недостатнім. Тому ми вимагаємо додатково виділити на це кошти. Потрібно збільшити виплати військовим та цивільним ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Необхідно передбачити збільшення коштів на медико-санітарне забезпечення чорнобильців, а також на лікування онкозахворювань із застосуванням високовартісних технологій», – наголосила Ірина Констанкевич.

За словами представниці УКРОПу, наразі в Україні діє низка законів та підзаконних актів, спрямованих на соціальний захист чорнобильців, але вони не виконуються.

«Закони й підзаконні акти, які регулюють питання соціальних гарантій чорнобильцям, на жаль, не виконуються. Загалом, проблема полягає у недофінансуванні всіх програм, які мали гарантувати пільги для чорнобильців. Не виконується Указ Президента від 2018 року, який передбачає розширення соціальних послуг і покращення захисту чорнобильців. Цей документ став декларативним», – зазначила Ірина Констанкевич.

Голова громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей наголосив, що стан соціального захисту чорнобильців-ліквідаторів незадовільний. Путівки на саноторно-курортне лікування видають тільки ліквідаторам першої категорії, а про дітей-чорнобильців забули взагалі.



Також Ірина Констанкевич разом із головою громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростиславом Кухтеєм та членами організації зустрілися із заступником Міністра соціальної політики Миколою Шамбіром й обговорити питання захисту прав чорнобильців.



Читайте також: Ірина Констанкевич розповіла про видатних волинянок, родину та роль Ігоря Палиці в її депутатській кар’єрі

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024