Лісівник з Ківерців відсвяткував 90-річчя

19 Березня 2019, 11:06
2542

15 березня лісівника Степана Куца із Ківерців з днем народження прийшли привітати не лише найрідніші.  

З подарунками до ювіляра завітали перший заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук, місцеві лісівники – директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук, голова профспілки підприємства Ірина Пащенко та інженер з лісових культур Анастасія Лизун, котра, до слова, цього дня також святкувала день народження.

Про повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ

Крім традиційних побажань здоров’я, щастя та довголіття, гості висловлювали слова вдячності за доброту, людяність, вічну молодість та незгасний ентузіазм. Адже перебуваючи вже на заслуженому відпочинку, 90-річний Степан Євдокимович залишається активним учасником життя місцевої громади.

Степан Євдокимович народився 15 березня 1929 року у селі. Кличковичі Луківського району (нині Турійського). Навчався у польській школі, армійську службу провів у далекому Іркутському краї. Та повернувся в Україну, щоб залишитися тут на все життя.

Успішно пройшов навчання у Львівському лісотехнічному інституті, одружився, а тоді за направленням поїхав на Волинь – у село Холоневичі.

Пригадує, що за 11 років роботи на цій посаді в різних куточках Ківерцівського району вдалося посадити гектари дубів, сосен, берези, вільхи, клена… І цим лісівник пишається найбільше. Каже: особливо приємно знати, що все зроблене ним нині бережуть і примножують його молодші колеги – теперішні лісівники. І це головне.

Була й громадська робота. Молоді активні люди заснували хор. Тут навчався народний артист Василь Чепелюк. До речі, він також завітав до ювіляра із пісенними побажаннями.

Степанові Куцу за життя довелося працювати і на посаді головного інженера та начальника цеху. Згодом відповідального та енергійного лісівника призначають головним лісничим.

Але й ця посада не стала кінцевою у кар’єрі. Степанові Куцу згодом довірять керівництво мисливським господарством «Цуманське»  у селі Звірів, ще через деякий час виважений лісівник очолить Ківерцівське лісове господарство, звідки він і піде на заслужений відпочинок, віддавши праці у лісі 45 років свого життя.

І хоча нині життя Степана Євдокимовича професійно не пов’язано з лісом, в душі він залишається лісівником.

«Це назавжди», – каже ювіляр, висаджуючи у своєму саду рідкісні кущі і плодові дерева. Хто любить природу і пожив серед неї, не зможе без цього. Бо нічого кращого і більш справжнього у світі не знайдеш, як би не намагався.

 «У лісовій галузі завжди вміли шанувати традиції. Життя Степана Куца – для нас, нинішніх лісівників, приклад. Він не лише достойно працював у моменти найбільшої активності, коли був молодим. Він ще й зараз не відстає – енергія цієї людини б’є ключем, чим він ще більш приємно вражає. Наш колектив бажає ювілярові зберегти якомога довше цей запал. А ми будемо вчитися. З нами сьогодні ще одна іменинниця – Анастасія Лизун працює зараз на посаді інженера з лісових культур. Молода, енергійна, відповідальна. Ми також її вітаємо. І пишаємося, що в Ківерцівському лісгоспі завжди були і нині працюють дуже хороші люди, високофахові спеціалісти. Мені як керівнику це особливо приємно і важливо», –  зазначив директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук.

Коментарі
19 Березня 2019, 18:36
Правильно писати "з Ківерець", а не "з Ківерців"!
19 Березня 2019, 22:22
Найщиріші вітання! Чудова сімя! Гарна сімейна пара-лісоводів. З приємністю згадую покійну дружину пані Марію. Гарних дітей виховали... многіі літа!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024