Ківерчан навчали «Основам садівництва та вирощуванню винограду»

28 Березня 2019, 11:08
1378

 В рамках агропроекту «Територія майстерності» в Ківерцівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Основи садівництва та вирощування винограду» за участі першого заступника Ківерцівської РДА Юліана Таранчука.

Про це інформує Ківерцівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості. 

 Під час заходу Юліан Віталійович розповів присутнім про те, що сильний і стійкий виноградник можливий виключно завдяки правильній його посадці в посадкові ями з дренажем і глибинним поливом. Задля того, щоб виноград добре плодоносив, при посадці його необхідно поливати не менше ніж чотирма відрами води. Урожайність винограду також залежить від вчасної обробки хімічними препаратами і підживленням органічними та мінеральними добривами такими як «Залізний купорос», «Брунька», «Хоросом». На зиму грунт необхідно збагатити фосфором та калієм(препарат «Агролайф»).

«За всім потрібно доглядати» – це головний лозунг консультанта-практика. Адже технологія вирощування винограду особлива. Вміст грунту, стратегія поливання, підживлення є важливими факторами по догляду за виноградником. Виявляється існує понад 500 сортів винограду, які можуть рости у наших висотах. Є окремі  сорти винограду, які адаптовані до наших кліматичних умов. Захід пройшов в формі діалогу, учасники отримали  як теоретичні знання, так і  практичні  поради необхідні у садівництві.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024