«Хід конем», або як ківерцівська влада реорганізовує заклади позашкільної освіти. БЛОГ

17 Квітня 2019, 14:48
2548

У Ківерцях відбулася зустріч працівників закладів позашкільної освіти з місцевою владою. 

Зутсріч, яка відбулася у Ківерцівьській міській раді 16 квітня пройшла за сценарієм «обраних».

Про це у своєму блозі написав Юрій Тананайський

(Текст подано без змін)

...хід конем...
Хочу прокоментувати зустріч, яка відбулась 16.04.2019 року позашкільників району в мерії за сценарієм " обраних"!
Це дійство триває вже третій місяць...є колективне звернення від працівників Ківерцівської районної станції юних туристів, де чітко все прописано( на фото є звернення і відповіді, від відділу освіти відсутнє).
Що ж відбувалось за цей час: районна рада 01.02.2019 приймає рішення про реорганізацію трьох установ, звичайно з Порушенням: адже термін не витриманий 20 робочих днів, зазначу, що на сесії була присутня Ірина Констанкевич( Народний депутат України), до якої звернувся наш колектив, яка просила підтримати позашкілля, на "пів слова" обірвали виступ Сущука П.І.( директора СЮТур).
Далі почались :закриті засідання ( без зайвих), одного разу я особисто виявив бажання потрапити , голова РДА Ткачук В.Є. не дозволив( я відповідно оформив це письмово та наразі не про це).
Що ж там відбувалось: " договорняки" і прес на директорів: як наслідок практично посередині навчального року людей почали скорочувати і " забирати години", а це заняття з дітьми!
Час ішов, відповідей не було перша надійшла посередині березня від районної ради( на фото є), пізніше на початку квітня отримали відповідь від РДА ( у відділі освіти лишили, хоча відповідь датована 07 березня). Влада районну так не зустрілась з трудовими колективами. Сумісників звільнили, давай ще " дожимати".
Хто за ці вчинки буде відповідати?!
Ось вже маємо 16 квітня: був не один телефонний дзвінок , знову зустрічі" ні про що" далі ... придумали "фішку" про підписати заяву, чи погоджуємось ми працювати?!
Тут взагалі порушення з порушенням: - установа ще не створена, директор не затверджений, Статут правда з'явився установи.
Окрім того: "розподіл та торг за години триває", щодня є інші дані у вигляді слів ( у чарівному блокноті Куліби Л.В.), сьогодні на відео це зрозуміло: я ,думав, що головне в ситуації економії коштів це дійсно фахівці( керівники гуртків), які будуть працювати з дітьми, а не "роздувати штати" заступниками ,методистами,є ще кілька цікавих та креативних ідей та це нікому не потрібно!
Зустріч,яка відбулась показує: хто і як буде далі працювати! А поведінка: ЖгутоваВ.В.(типу: хто там ще сумнівається працювати чи ні)...
Ми вимагали: так як ми ще районні комунальні установи зустрітись на "нейтральній території" , наприклад в ЦДЮТ, поспілкуватись з очільниками району, з колегами тощо. 
Одна з вимог демократичного суспільства це призначення директора нової установи на конкурсній основі! Не хочуть, не чують...поки
Надіємось при передачі на ОТГ ( депутати почують і приймуть рішення)... 
Це так коротко про ці місяці, робота з стресами, хвилюваннями.
...хід конем ...від місцевої влади, цікаво скільки вдалось "зберегти"коштів? Через запит взнаємо згодом!
Поки сьогодні чекали зустрічі на освітянській комісії у районній раді рекомендували сесії на затвердження директора ЦПО ( центра позашкільної освіти) Кулібу Л.В., яка дуже образилась на колектив туристів, щодо вимоги проведення конкурсу!
Тому питань ще є багато! Хочемо,щоб громадськість знала, що насправді відбувається!
Щоб не було...нехай це все буде уроком!!!
Журналісти вперед працюйте!!!
...далі буде...
22 квітня сесія районної ради... Ми з колективом прийдемо і поспілкуємось з районними очільниками.
А працівників : як на мене просто "розвели" хто не витримав написав заяви на звільнення!!!
Знайомтесь, поширюйте!
Ось відповіді будуть для батьків гуртківців!






 

Коментарі
18 Квітня 2019, 01:42
&quot;я ,думав, що головне в ситуації економії коштів це дійсно фахівці( керівники гуртків), які будуть працювати з дітьми, &quot;. Тільки у своєму тексті поміняйте на ПРАЦЮЮТЬ з дітьми. Можна ж опублікувати штатні розписи усіх позашкільних закладів на 1 вересня 2018 року, кількість гуртків та КІЛЬКІСТЬ дітей, які там займаються. Хоча б по Ківерцівській ОТГ. А далі покажіть фото з виставки учнівської творчості, яка була 14 квітня 2019 року в будинку культури. І де діти демонстрували своє вміння створювати маленькі шедеври. Поруч з ними стояли дорослі, дітлахи і теж працювали з інтересом. Вони вчилися... І такого шоу не зрежисеруєш... Це був підсумок роботи гуртка Умілі руки і ВЧИТЕЛЯ, який за цю роботу протарифікований на 1 (ОДНУ!) годину. Уявляєте, якби їй дати 3 години! Якби кожен десятий гурток так представив свою роботу, то чи залишилося б вільне місце у фойє будинку культури? <br/>Ви так щиро боретеся за прозорість... Публікуємо? Кількість гуртків і кількість дітей в них (можна з розшифровкою по школах).<br/>А далі апелюємо до КРЕНЦу та ЦДЮТ...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024